Hunbrony Fórum: Ki a legjobb hercegnő? - Hunbrony Fórum

Ugrás a tartalomhoz

Welcome to our forums

Join us now to get access to all our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, and so, so much more. It is also quick and totally free.
 • (4 Oldal)
 • +
 • « Első
 • 2
 • 3
 • 4

Ki a legjobb hercegnő? May the best princess win!

Szavazás: Best princess (46 felhasználó adott le szavazatot)

Ki a favorit despotikus vezetőd?

 1. Princess Celestia (8 szavazat [17.39%] - Megtekintés)

  Voksolás százalékaránya: 17.39%

 2. Princess Luna (32 szavazat [69.57%] - Megtekintés)

  Voksolás százalékaránya: 69.57%

 3. Princess Cadence (3 szavazat [6.52%] - Megtekintés)

  Voksolás százalékaránya: 6.52%

 4. Twalot (GTFO) (3 szavazat [6.52%] - Megtekintés)

  Voksolás százalékaránya: 6.52%

Voks A vendégek nem szavazhatnak

#61 Felhasználó nem aktív   Cherry Tea 

 • Gyümölcsös ital és igen, a Macskanő is
 • PipaPipaPipaPipaPipaPipaPipa
 • Csoport: Őstagok
 • Hozzászólás: 2.867
 • Csatlakozott: 26-augusztus 12

Elküldve: 21 augusztus 2013 - 04:46

>Scrolling through WOT
>Seeing my name and scrolling back to see what they said about me
>"ahogy Cherry mondaná: "excuse u""
lol das me
0

#62 Felhasználó nem aktív   Kepernyos 

 • Heretikus
 • PipaPipaPipaPipaPipaPipa
 • Csoport: Őstagok
 • Hozzászólás: 1.782
 • Csatlakozott: 22-december 11
 • Location:Az Internet

Elküldve: 21 augusztus 2013 - 07:21

Üzenet megtekintéseIdézés: Lucky Roll - Dátum: 21 augusztus 2013 - 03:11

Például a Crystal Empire epizód vége a könyvvel, ám ha ezt rühelled, akkor szintén figyelmedbe ajánlanám a tényt, hogy hősünket alkonyatnak hívták a Nap és a Hold hercegnői mellett. (Plusz, mivel a környék uralkodója személyes mentora volt gyerekkorában, erre még in-universe is számítani lehetett.)


A könyv… csak egy könyv. Az, hogy megvillantják egy pillanatra és később újra felbukkan, még semmit nem mond el az alikornisokról és a végzetről.

Alkonyat (vagy Hajnal) – összeköti a nappalt és az éjszakát. Ez a második részben történt meg, ha elfelejtetted volna.
De ha mindenáron erőltetni akarod a szimbolikát: a nappal hosszú, az éjjel hosszú, de az alkonyat csak egy intermezzo, rövid átmenet köztük. Fontos szerepe van, de akkor sem mérhető a két pólushoz.

Miért tartotta (majdnem) mindenki az előtt a rész előtt magától értetődnek, hogy ennek így kellett történnie? Persze, tudom, baromi cool szárnyakkal, és biztos csak így tud felérni Celesztiához, de akkor is: Az epizód előtt gyakorlatilag semmit nem tudtunk az alikornisokról.
Ami azt illeti, azóta sem lettünk sokkal bölcsebbek.

Üzenet megtekintéseIdézés: Lucky Roll - Dátum: 21 augusztus 2013 - 03:11

A legtöbb póni nem foglalkozik ilyesmivel, hanem békésen éli az életét. Celestia tanítványai már jobb eséllyel indulnának, tekintve, hogy ki guideolja őket, de mivel Celestia nem kényszeríti vagy manipulálja a diákjait, csak rávezetni próbálja őket, a legtöbbük nem éri el ezt a szintet. Actually, ez a magyarázat szinkronban van azzal, hogy nincs predesztináció, amit korábban szintén kifogásoltál. Magyarán, "egy Cutie Mark nekem ne mondja meg a sorsomat!" Hát nem mondja meg, de nem is válik az illetőből alikornis. Ettől még élhet boldog és teljes életet.

Exactly. Egy olyan settingben, ahol a barátság szó szerint varázslat, ezt legit érvnek találom.


- Abból lesz alikornis, aki a cukijegye által determinált képességét egy „maximumra” viszi.
- Starswirl minden idők legnagyobb varázslója volt, aki több száz varázslatot alkotott. Ha ez nem egy életmű, akkor nem tudom, mi az.
- Starswirl végül nem lett alikornis, mert „nem értette a barátságot”.

Mindhárom állítás nem lehet igaz egyszerre.

Továbbra sem hiszem el, hogy ő volt az egyetlen, akinek sikerült, ráadásul ilyen fiatalon.

Ha az egésznek a cukijegy lenne a kulcsa, akkor vajon mit kellene tennie az alikornissá váláshoz mondjuk… Almásderesnek?

Üzenet megtekintéseIdézés: Lucky Roll - Dátum: 21 augusztus 2013 - 03:11

Lássuk csak: up to date, hőseink legyőztek egy haragvó istenséget (Nightmare Moon), ezzel kiszabadítva egy másikat a Napon (vagy hol a csudába volt Celestia) való raboskodásból. Visszavertek egy még nagyobb hatalmú lény (Discord) támadását, majd leleplezték egy teljesen idegen faj támadását, amely megintcsak túljárt egyébként Celestia eszén. Végül Twilight és Spike meghiúsította egy ezer éves zsarnok visszatértét, ezzel megmentve egy teljes birodalmat (vagy városállamot, nem tudunk sokat róluk). Szerintem ezek a tettek mitológiai nagyságrendűek, és ezek után nem túlságosan hihetetlen, hogy hősünk ilyen hatalomra tett szert. (Most az más kérdés amúgy, hogy a 4. évad hogy fogja kezelni Twilight alikornisságát.)


Nightmare legyőzte, Diszkord megtörte, Chrysalis átverte és elfogta, Sombra pedig csapdába ejtette. Mind a négy alkalommal csak egy „Deus ex Machina” eszköz segítségével tudtak győzni a pónik. (a vakszerencséről és a főgonoszok ostobaságáról nem is beszélve)

Üzenet megtekintéseIdézés: Lucky Roll - Dátum: 21 augusztus 2013 - 03:11

Huszonnyolcadszorra: ld. az első epizód óta végbement character developementeeeet. Mindez együtt a mágikus erejének tökéletesítésével vezetett a Történéshez.


Ez nem válasz a kérdésemre.

Azt állítod, hogy az epizód alatt történt valami, ami betetőzte a karakter mágikus- és barátság tanulmányait. Én csak annyit láttam, hogy szétcseszte a barátai életét, aztán helyre rakta, majd átírt egy versikét, és ezzel állítólag létrehozott egy varázslatot, amiről még M.A. Larson sem tudja, hogy micsoda.

Mondd, azok után, amin végigment három évad alatt, mégis miféle végső próbatétel ez?

Üzenet megtekintéseIdézés: Lucky Roll - Dátum: 21 augusztus 2013 - 03:11

Huszonkilencedszerre: nem ebben az egyetlen epizódban történt "varázsütésre" a nagy aszcendencia. Ez csak a befejező lépés. További referenciákért ld. a megelőző 64-et.


Oké.
Próbáljuk meg lejátszani az epizódot közvetlenül a pilot után.
Mi változna?

Üzenet megtekintéseIdézés: Lucky Roll - Dátum: 21 augusztus 2013 - 03:11

- Actually that's kind of my point. Twilight nagyjából kinőtte a neurotizmusát, ez is egy fontos lépés volt előre.
- Egyrészt nem feltétlenül hitték halottnak: ki tudja, mi történt back in Ponyville, amíg Twilight a sztalkerrendszerben korzózott: lehet, hogy valami fénysugár, vagy ilyesmi maradt a helyén. Vagy az is elképzelhető, hogy amíg távol volt, Ponyville-ben nem telt az idő, mintha Twi egy másik dimenzióban töltötte volna azt a pár percet. Másrészt pedig ez kevéssé Twilight OOC-sége, inkább Dashé (akinek a jellemét szerény véleményem szerint előszeretettel erőszakolják meg az írók).


- Ez karakter egyik meghatározó tulajdonsága, amit csak mérsékelni lehet, eltüntetni nem. Vagy azt állítod talán, hogy Kredenc „tessék, csináld és soha többé nem leszel ideges” relaxtációs technikája legitim karakterfejlődés?
- Jogos, nem az egész epizódot tárgyaljuk. (különben még annyi mindent tudnék mondani!)

Üzenet megtekintéseIdézés: Lucky Roll - Dátum: 21 augusztus 2013 - 03:11

alikornis


Ez csak egy szó, amiről egyikünk sem tudja, mit jelent teljes valójában.
Mi az alikornis? Felsőbbrendű? (óriási hatalommal bír és fontos politikai szerepet tölt be) Megvilágosodott? (elvileg egy hosszú karakterfejlődés eredménye lenne) Kiváltságos? (Celesztia segítsége nélkül senkinek nem sikerülhet, állítod)

Üzenet megtekintéseIdézés: Lucky Roll - Dátum: 21 augusztus 2013 - 03:11

Most döntsük el, mi a probléma: az epizód (első kétharmada) túl átlagos volt ("csak egy rész a sok közül")? Vagy túlságosan is meghökkentő ("Mary Sue szintű teljesítmény")?


A második harmad utolsó fél perce a lényeg. Ha úgy végződött volna, hogy…

„- Ez az én hibám volt. Bocsássatok meg.
- Megbocsátunk.
- Óvatosabban kell tanulmányoznom azt a varázslatot a jövőben…

Kedves Celesztia hercegnő!

Megtanultam, hogy a mágia nagyon veszélyes tud lenni, ha nem fordítunk kellő figyelmet rá. Mármint ezt eddig is tudtam, de ma kaptam egy külön emlékeztetőt.Azért figyelmeztethettél volna.

Hűséges tanítványod:
Hajnalcsillám”


…akkor egy vacak, de legalább valamennyire logikus 14 perces epizódot kaptunk volna.

Ezt már az epizód kijövetele előtt észrevették.

kép

Üzenet megtekintéseIdézés: Lucky Roll - Dátum: 21 augusztus 2013 - 03:11

Nem tudom, ezzel kire akarsz célozni, hiszen úgy vélem én a múltban már több hasonló wall of text posttal bizonyítottam, hogy az egyszerű legyintés helyett igenis kész vagyok az érvekkel alátámasztott tisztességes eszmecserére. Mindössze felfigyeltem arra a patternre, hogy bármiféle nagyobb lélegzetvételű változás jön, a zsigeri reakciód a tagadás, és emellől sosem mozdulsz, pl: Discord megtérése, EqG, Twalikornis (és ez most totál független attól, hogy az én véleményem szerint Discord úgy, ahogy van, pocsék volt, EqG felejthető, a Twalikornis meg egyenesen pozitív). Az EqG előtt még azt is kijelentetted, hogy azt se bánod, ha a film actually lesz, te elhatároztad, hogy akkor sem fogod szeretni. Hát így kissé nehéz érdemi eszmecserét folytatni, de megtesszük, mert mindannyian szeretünk a pónikról beszélgetni.


Nem feltétlenül rád gondoltam.
De mégis, most olyasmivel vádolsz, hogy pusztán érzelmek alapján támadom az epizódot, és nem azért, mert a leglogikátlanabb résznek tartom az egész sorozatból. (amivel nem vagyok egyedül)

Diszkorddal kapcsolatban nem értem, mire gondolsz. Az epizódot semleges izgalommal vártam, majd miután megnéztem, kifejtettem, hogy hiába számít a legnagyobb hatalmú karakternek, egyben ő a mentálisan legkevésbé stabil is, tehát egy hirtelen pálfordulás nem feltétlenül megy szembe a természetével. Azután egyszer sem hoztam szóba.

Hajnalikornist már kezdettől fogva utáltam, igen. Nem kapott semmilyen felvezetést (lásd a hozzászólásom elejét) csak jött hirtelen az epizód közepén valahogy így: *puff* „You are an alicorn now. Alicorns are cool.”
A förtelmes ruha, amit viselt és a tény, hogy már jó előre lelőtték az epizód csavarját, eleve nyilvánvalóvá tették számomra, hogy ő lesz a Hasbro marketing következő áldozata.
Még így is hittem M.A. Larsonban (viszonylag), és az utolsó pillanatig reménykedtem, hogy az epizód bedob valami okos csavart, de nem történt semmi. Amit láttam, az cseppet sem lepett meg ugyan, de mélyen alulmúlta a legrosszabb várakozásaimat is.

Az Equestria Girlst a legtöbbünk eleve komoly szkepticizmussal fogadta. Persze lehet mondani, hogy önteltség volt tőlem eleve leírni a filmet, de mégis megtettem, mert az MMC óta gyűlő cinizmusomat rá kellett szabadítani valamire. Amit akkor tudtam, éppen elég volt: humanizált világ, főiskola, bűnronda dizájnok, komolytalan történet… és persze Brad. (valamelyik rendezvényen be is ismerték, hogy a Hasbro ötlete volt az egész)
És láss csodát, igazam lett! Négy óra alatt tudtam csak végignézni a filmet, és a végére szinte a fizikai rosszullét kerülgetett. Számomra nehezen érthető okok miatt az emberek túlnyomó többsége elfogadhatónak találta az EqG-t, de ez mit sem változtat a saját véleményemen: ez az új G3,5.
1

#63 Felhasználó nem aktív   pizzás csiga 

 • PipaPipaPipaPipaPipaPipa
 • Csoport: Őstagok
 • Hozzászólás: 1.658
 • Csatlakozott: 18-szeptember 12
 • Location:A kiserdőn túl

Elküldve: 21 augusztus 2013 - 10:07

Üzenet megtekintéseIdézés: Kepernyos - Dátum: 21 augusztus 2013 - 07:21

ez az új G3,5.


Tudat alatt szerintem mind rettegünk ettől és reméljük a negyedik évad valamiféle reményt hoz a megtépázott sorozatunk "becsületének" helyreállításáért.

Én Kádenciát tartom fú de fölöslegesnek. Igaz a készítők azt mondták csak később dobták össze alikornisnak, hogy legyen vele valami. A szerelem úrnője papíron és egy határ menti "végvár" vagy "ütközőállam" uralkodója. Az már csak úgy mellékes, hogy "ő hordja szerintem otthon a nadrágot" és dönt a fontosabb dolgokban.
Szerintem ez csak a romlás egyik jele volt, annyi mindent lehetett volna kezdeni vele.
Csak a baba faktor növelte ill. egy játék eladási rátáját.

A többi hercegnő:

Celestiát már a megjelenésével is mint a nagyok között is legnagyobb. Először is a többi pónihoz és hercegnőhöz képest bazi nagy.
Egyszer- kétszer az is megfordult a fejembe, hogy az unikornisok erejének lehet e köze a méretükhöz. Fehéren fénylik mint a reklámokban mutogatott műrongy.
Egy-szó mint száz csak a dizájnját kell megnézni. Oda tervezték ahol van.

Lunát jobban kedvelem: szofisztikáltabb.
Viszont ez a hold is csak a napfényétől fényes elv nem igen jön be nekem. Inkább egy védelmező szerűségnek tudom elképzelni mint sem uralkodónak- leszögezem szerintem ez nem az ő hibája.

Én nem tudom kinek segítenék inkább az elnöknek vagy szupermannek.

Ez a Twilight alikornis dolog : a fölöslegesség iskolapéldájának tartom. Nagyon kíváncsi leszek mit hoznak ki belőle.
Csak ne egy négy részen keresztül utazik és azt csinálja amit könyvben dolgot.
De ez egy gyerekmese vagyis a megoldás biztos egyszerű lesz mint a virslifőzés, csak az agyunk túlbonyolítja perpillanat.

Különben is, mi a tószt kellene tanulnom belőle? A kemény munka meghozza a gyümölcsét? Ahhoz túl körmön font. Te is nyomd póni cuccot és star leszel? Meglehet.

De végig csak az járt a fejemben, hogy Alikornis twilight légy módjára táncol a képernyőn és énekel:
Do you want new my little ponies
than find wallet of your daddy's
Nobody will notice you
just send us him account code now

Na nem vagyok reklámdal író.
kép
0

#64 Felhasználó nem aktív   Torrit 

 • Chapter Master
 • PipaPipaPipaPipaPipaPipaPipa
 • Csoport: Őstagok
 • Hozzászólás: 3.963
 • Csatlakozott: 19-július 12
 • Location:ur mum

Elküldve: 21 augusztus 2013 - 10:13

Üzenet megtekintéseIdézés: pizzás csiga - Dátum: 21 augusztus 2013 - 10:07

Tudat alatt szerintem mind rettegünk ettől és reméljük a negyedik évad valamiféle reményt hoz a megtépázott sorozatunk "becsületének" helyreállításáért.

Én Kádenciát tartom fú de fölöslegesnek. Igaz a készítők azt mondták csak később dobták össze alikornisnak, hogy legyen vele valami. A szerelem úrnője papíron és egy határ menti "végvár" vagy "ütközőállam" uralkodója. Az már csak úgy mellékes, hogy "ő hordja szerintem otthon a nadrágot" és dönt a fontosabb dolgokban.
Szerintem ez csak a romlás egyik jele volt, annyi mindent lehetett volna kezdeni vele.
Csak a baba faktor növelte ill. egy játék eladási rátáját.

A többi hercegnő:

Celestiát már a megjelenésével is mint a nagyok között is legnagyobb. Először is a többi pónihoz és hercegnőhöz képest bazi nagy.
Egyszer- kétszer az is megfordult a fejembe, hogy az unikornisok erejének lehet e köze a méretükhöz. Fehéren fénylik mint a reklámokban mutogatott műrongy.
Egy-szó mint száz csak a dizájnját kell megnézni. Oda tervezték ahol van.

Lunát jobban kedvelem: szofisztikáltabb.
Viszont ez a hold is csak a napfényétől fényes elv nem igen jön be nekem. Inkább egy védelmező szerűségnek tudom elképzelni mint sem uralkodónak- leszögezem szerintem ez nem az ő hibája.

Én nem tudom kinek segítenék inkább az elnöknek vagy szupermannek.

Ez a Twilight alikornis dolog : a fölöslegesség iskolapéldájának tartom. Nagyon kíváncsi leszek mit hoznak ki belőle.
Csak ne egy négy részen keresztül utazik és azt csinálja amit könyvben dolgot.
De ez egy gyerekmese vagyis a megoldás biztos egyszerű lesz mint a virslifőzés, csak az agyunk túlbonyolítja perpillanat.

Különben is, mi a tószt kellene tanulnom belőle? A kemény munka meghozza a gyümölcsét? Ahhoz túl körmön font. Te is nyomd póni cuccot és star leszel? Meglehet.

De végig csak az járt a fejemben, hogy Alikornis twilight légy módjára táncol a képernyőn és énekel:
Do you want new my little ponies
than find wallet of your daddy's
Nobody will notice you
just send us him account code now

Na nem vagyok reklámdal író.

I, for one, fail to see where you're ultimately going with this.
Magyars is not nácis! Jobbik is the road of Magyars, the last HOPE for fuck the liberalism, the fate of Magyars. Liberalism = trianon. Carpathia = Hungaria!
0

#65 Felhasználó nem aktív   pizzás csiga 

 • PipaPipaPipaPipaPipaPipa
 • Csoport: Őstagok
 • Hozzászólás: 1.658
 • Csatlakozott: 18-szeptember 12
 • Location:A kiserdőn túl

Elküldve: 21 augusztus 2013 - 10:36

Üzenet megtekintéseIdézés: Sodge - Dátum: 21 augusztus 2013 - 10:13

I, for one, fail to see where you're ultimately going with this.


Well, I wanted to tell my opinion of the princesses and their plight.

I cannot grasp Cadancia.
I think Celstia have been created to domination.
Luna is overshadowed by Celetia. And She isn't a leader rather a guard.
Alikornis Twiligh is an advertisement mascot.
kép
0

#66 Felhasználó nem aktív   Torrit 

 • Chapter Master
 • PipaPipaPipaPipaPipaPipaPipa
 • Csoport: Őstagok
 • Hozzászólás: 3.963
 • Csatlakozott: 19-július 12
 • Location:ur mum

Elküldve: 21 augusztus 2013 - 10:40

Üzenet megtekintéseIdézés: pizzás csiga - Dátum: 21 augusztus 2013 - 10:36

Well, I wanted to tell my opinion of the princesses and their plight.

I cannot grasp Cadancia.
I think Celstia have been created to domination.
Luna is overshadowed by Celetia. And She isn't a leader rather a guard.
Alikornis Twiligh is an advertisement mascot.

Why would you think of Luna as a mere guard?
Magyars is not nácis! Jobbik is the road of Magyars, the last HOPE for fuck the liberalism, the fate of Magyars. Liberalism = trianon. Carpathia = Hungaria!
0

#67 Felhasználó nem aktív   Power Chord 

 • Hű tag
 • PipaPipaPipa
 • Csoport: Tagok
 • Hozzászólás: 278
 • Csatlakozott: 30-június 13

Elküldve: 21 augusztus 2013 - 10:56

Valaki szavazott Cadence-re többé nem vagyok SWAG. :'(
kép
0

#68 Felhasználó nem aktív   pizzás csiga 

 • PipaPipaPipaPipaPipaPipa
 • Csoport: Őstagok
 • Hozzászólás: 1.658
 • Csatlakozott: 18-szeptember 12
 • Location:A kiserdőn túl

Elküldve: 21 augusztus 2013 - 10:58

Üzenet megtekintéseIdézés: Sodge - Dátum: 21 augusztus 2013 - 10:40

Why would you think of Luna as a mere guard?Celestia doesn't let her lead.
There is needs to be sort of labour division.
I think Luna therefore was angry with Celestia in that she suppressed her.
And on the Sleepless in Ponyville episode I thing She is a king of guard. But it isn't sure. I don't know what she will do. With I didn't see her leading I guess she got this task.

I regret not having appeared more often.
kép
0

#69 Felhasználó nem aktív   Torrit 

 • Chapter Master
 • PipaPipaPipaPipaPipaPipaPipa
 • Csoport: Őstagok
 • Hozzászólás: 3.963
 • Csatlakozott: 19-július 12
 • Location:ur mum

Elküldve: 21 augusztus 2013 - 11:03

Üzenet megtekintéseIdézés: Power Chord - Dátum: 21 augusztus 2013 - 10:56

Valaki szavazott Cadence-re többé nem vagyok SWAG. :'(

többé nem titokban vagy meleg?
k den

Üzenet megtekintéseIdézés: pizzás csiga - Dátum: 21 augusztus 2013 - 10:58

Celestia doesn't let her lead.
There is needs to be sort of labour division.
I think Luna therefore was angry with Celestia in that she suppressed her.
And on the Sleepless in Ponyville episode I thing She is a king of guard. But it isn't sure. I don't know what she will do. With I didn't see her leading I guess she got this task.

I regret not having appeared more often.

öhh, maradjunk a magyarnál mert nekem nem sikerült itt megfognom a lényeget
Magyars is not nácis! Jobbik is the road of Magyars, the last HOPE for fuck the liberalism, the fate of Magyars. Liberalism = trianon. Carpathia = Hungaria!
0

#70 Felhasználó nem aktív   pizzás csiga 

 • PipaPipaPipaPipaPipaPipa
 • Csoport: Őstagok
 • Hozzászólás: 1.658
 • Csatlakozott: 18-szeptember 12
 • Location:A kiserdőn túl

Elküldve: 22 augusztus 2013 - 09:19

Üzenet megtekintéseIdézés: Sodge - Dátum: 21 augusztus 2013 - 11:03

többé nem titokban vagy meleg?
k den


öhh, maradjunk a magyarnál mert nekem nem sikerült itt megfognom a lényeget


Hár mer' Celestia nem engedi neki.
Kell, hogy legyen valami féle munkamegosztás kettejük között.
Szerintem Luna azért volt mérges Celestiára mert háttérbe szorította őt.
Az Álmatlanság Ponyfalván rész óra én valami féle védelmezőnek tartom őt. De ez még nem biztos. Még annyi mindent csinálhat a sorozatban. Arra való tekintettel, hogy még nem láttam kormányozni azt gondolom az a feladata, hogy egyfajta elhárítás képen védi a pónik "nyugodt álmait".

Sajnálom, hogy nem szerepelt eddig gyakrabban.
kép
0

#71 Felhasználó nem aktív   Power Chord 

 • Hű tag
 • PipaPipaPipa
 • Csoport: Tagok
 • Hozzászólás: 278
 • Csatlakozott: 30-június 13

Elküldve: 27 augusztus 2013 - 04:16

Üzenet megtekintéseIdézés: Torrit - Dátum: 21 augusztus 2013 - 11:03

többé nem titokban vagy meleg?
k den

Nem erről van szó... Még titkolom egy pár hétig.
kép
0

Téma megosztása:


 • (4 Oldal)
 • +
 • « Első
 • 2
 • 3
 • 4


Gyors Válasz

  

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó