Hunbrony Fórum: Fagykaland - Hunbrony Fórum

Ugrás a tartalomhoz

Welcome to our forums

Join us now to get access to all our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, and so, so much more. It is also quick and totally free.
 • (4 Oldal)
 • +
 • 1
 • 2
 • 3
 • Utolsó »

Fagykaland A Kristály Birodalmat veszély fenyegeti, Equestria hősein a sor.

#1 Felhasználó nem aktív   Omni 

 • Pineapplejack
 • PipaPipaPipaPipaPipaPipaPipa
 • Csoport: Changeling
 • Hozzászólás: 2.240
 • Csatlakozott: 23-december 12
 • Location:in the bed with your crush

Elküldve: 23 október 2014 - 10:57

Fagykaland

És közkívánatra megérkezett az újraindított Fagykaland! Mindenki nézze át a karakterét, hogy minden információ helyes-e; illetve mások karaktereinek az alap dolgaival is legyünk tisztába. Olvassátok el az általános tudnivalókat is, hogy, mi szerint zajlik a játszás. Elnézést a késésekért, és köszönöm a türelmeteket!

Bevezető
Ezer évvel ezelőtt a Kristály Birodalom egyik nagyobb északi városában született egy tehetséges unikornis a Kristály Birodalomban. Frost Breath volt a neve, és páratlan mágikus képességekről tett tanúságot. Csodálatos, mégis borzasztó képességei voltak, melyeket azonban fiatal korában szinte képtelen volt irányítani. A balesetek miatt nem igazán akadtak barátai, és sokan féltek is tőle. Frost Breath hamar megkeseredett, és eldöntötte, ha a világ nem akarja szeretni őt, hát megtanítja félni azt.

Azonban rájött, ezt nem szabad elhamarkodottan megtenni, miután neveldéjében végrehajtott mészárlása után a városi őrség lekapcsolta, majd pedig száműzték a hómezőkre, remélvén, majd halálra fagy. Egy nemesi család azonban befogatta őt és hamarosan ő maga is rangot szerzett, és egy kis birtokot.

Viszont mikor Sombra meggyilkolta az akkori uralkodót és elragadta a trónt, a hatalomátvétel jóval elnapolódott. A legtöbb nemes hűséget esküdött az új, a pórnépet rabszolgasorba taszító királynak, velük együtt Frost Breath is. Csupán néhány báró állt ellent, akik pedig nem estek el, megalkották az ellenállást, és hamarosan Equestria segítségét kérték a zsarnok ellen. A lázadó seregeket Frost régi parancsolója, a peremvidék őrzője vezette volna, ám ekkor gonoszunk támadásba lendült, a vén bárót megölte, a csapatokat pedig szétverte, így a délről érkező seregek magukra maradtak.

Mégis, a két alikornis által vezette támadás, ha nem is elsöprő, jelentős sikereket aratott, Sombra pedig hamarosan védelmére hívatta az előtte meghajló nemeseket. A kevés, aki válaszolt, el lett taposva az Equestriai roham által, a dezertőrök pedig szétszéledtek, köztük Frost is. Leépítette hadseregét és az északi hegyvidékekben bujkálva várta a konfliktus végét. Aminek eredményét már mindannyian tudjuk: Sombra egy végső varázslattal magával rántotta az egész birodalmat összes lakosával a sötétségbe, ezer évre. Frost nem látott élhető lehetőséget a felemelkedésre, a birodalmat amit kiszemelt magának, eltüntették, Equestriával pedig kedvezőtlen lett volna szövetkeznie, tekintve, hogy a nővérek nem alkalmaztak hasonló nemesi védelmet. Így meghozta a döntést, inkább vár. Egy évezred múlva talán kedvezőbb lehetőségek fogadják. Mágiájával biztonságosan lehibernálta magát rejtekhelyén, apróbb jégdémonalakulatát pedig meghagyta, hogy őrizzék, és ha eltelt az ezer év, olvasszák ki a börtönéből.

És most érkezett el az idő, hogy a szolgáinak ezt meg kell tenniük.

A bevezető szövege nagyban Shidotoku munkája (azért lett így, hogy mindenki tisztában legyen a háttérrel.)
A jó oldalon álló karakterek
Virtuous Right szerepében
Spoiler

Morgan szerepében redmark
Spoiler

Soulful szerepében Doom
Spoiler

Clearlight szerepében Omni
Spoiler

Explorer szerepében
Spoiler

A gonosz oldalon álló karakterek
Frost Breath, a főgonosz szerepében
Spoiler

Ascaroth szerepében Dartheon
Spoiler

Icy szerepében Ritli
Spoiler

Midnight Shadow szerepében Torrit
Spoiler

Mirk Neb szerepében Asorg
Spoiler
Általános tudnivalók
1. A játékosok megalkotják pónikaraktereiket. 2. A kalandmester elkezdi a történetet az alapkoncepció megadásával. 3. Ti, a játékosok „belecsöppennek” a történetbe, és minimum heti egy üzenettel leírjátok, miképp cselekedtek, beszéltek, stb. Azaz a történet teljesen szabadon fut.

 • Kiemelés: A hozzászólásodat minden alkalommal karaktered nevének kiemelésével kezdd!
  [b]Karakter neve[/b]
  

 • A szerepjáték rendszeréről: Nincs kötött sorrend, de minden héten (Hétfő-Vasárnap) minimum egy üzenetet le kell adnod, különben rovást kapsz.

  Kivétel: Párbeszédek - Egy másik szereplővel való párbeszéd kezdeményezését a hozzászólásod végén jelezd az alábbi formában:
  [b]//Párbeszéd kezdményezése XY-al//[/b]
  

  A párbeszéd lezártáig nem szabad közbeavatkozni!
 • A kizárásokról: Négy rovás összegyűjtése után akár kieshetsz a játékból. Ez alól kivételt képez az, ha jelzed, hogy huzamosabb ideig nem lesz lehetőséged írni.
 • Az írásokról: Az írásod lehetőleg E/1 (egyes szám első személyű) formában készüljön el. Nem szükséges nagy terjedelmű szövegeket írni; ugyanakkor egy mondatos hosszban se bonyolítsuk le a dolgokat. A minimum követelmény 30 szó körül mozog.
 • A nyomon követésről: A szerepjáték írásait nyomon kell követni, mivel nem lesznek összefoglalók.
 • OFF-témák:A nem a játék menetéhez kapcsolódó OFF hozzászólásokat, megjegyzéseket, kérdéseket kérlek, írd az „OFF: Fagykaland” topikba.
 • Halogatás: Nem ajánlatos vasárnap estére hagyni az írást!
 • Utóirat: A szerepjáték elsődleges célja a szórakozás. Jó mókát!


Indulás

Közkívánatra a szerepjáték Frost Breath visszatérése előtt fog kezdődni. Senki se lesz bevezetve, következtetés képen pedig mindenki akkor lépjen be a játékba, amikor lehetőséget érez rá!

Clearlight
Luna hercegnő a palotába hívatott. Én ekkor még nem tudtam, hogy a Zebriában való tartózkodásom alatt visszatért a Kristály Birodalom. A trónterembe érve azonnal üdvözöltek is a nap és a hold úrnőjei. Luna kezdett bele a beszédébe:

- Clearlight, távolléted alatt a Kristály Birodalom újra felemelkedett az ezer éves eltűnése után, és a Harmónia Elemeinek birtokosai sikeresen megakadályozták, hogy újabb ezer évre eltűnjön. Az irányítását Cadence és Shining Armor kezébe tervezzük adni, ám a koronázásukrara csak pár hét múlva kerül sor, addig pedig egy tanács fogja irányítani a birodalmat.

Celestia hercegnő folytatta a beszédet:

- Persze Cadence hercegnővel karöltve. Tudom, furcsának hangzik, de a Kristály Birodalom törvénykönyvének legelső pontja szerint az uralkodó megkoronázásig egy öt fős tanács kezébe kell adni az irányítást. Celestiával úgy érezzük, hogy újabb veszély fenyegeti azt, ezért kérünk, hogy te légy a tanács egyik tagja, mint a denevér pónik képviselője. Veled fog tartani az őrségünk egy lesérült tagja is, Virtous Right, ő valahol Ponyvilleben lakik jelenleg, úgyhogy minél előbb fel kell keresned. A többi tanácsos kiléte még kérdéses, de ha valakit méltónak találsz a feladatra, akkor ajánld fel neki, hogy tartson veled.

Én meghajoltam, megköszöntem, hogy méltónak találtak, majd a pályaudvarra mentem, hogy felüljek a következő Pony Villebe tartó vonatra, és megkeressem Virtuos Rightot.

(kivételesen a következő ember most Dartheon)
Certified fan of the series since 2011.
4

#2 Felhasználó nem aktív   Dartheon 

 • Az első Póni-csatahajó kapitánya
 • PipaPipaPipaPipaPipaPipa
 • Csoport: Őstagok
 • Hozzászólás: 1.811
 • Csatlakozott: 19-február 14
 • Location:Calradia

Elküldve: 23 október 2014 - 05:53

Ascaroth

-Rohadt szemetek! - átkozódok a hideg, metsző szélben a havas, meredek emelkedőn felfelé haladva.

Nevetés mindenütt.
A diplomaosztón felballagok az emelvényre, s nevetés hallatszik mindenhonnan.
"A régész, aki mesékkel és elfeledett dolgokkal fog foglalkozni."
A rektor, ki könnyesre röhögött szemekkel adta át a diplomámat, komoly erőltetett arckifejezést ölt magára.
-Ascaroth, ezennel átadom önnek a diplomáját - nyújtja felém, amit elveszek, s utána patát fogunk.
-Köszönöm, rektor úr, igazán nagy megtiszteltetés.
-Használja egészséggel - vigyorodik el, majd kitör belőle ismét a röhögés.


- Rohadt szemetek! - vágom bele ismét a csákányom a meredek jég- és hófalba, majd haladok tovább felfelé a hegyen.

Senkinek sem fontos az, hogy a régmúltat kutassa. Pedig mennyi mese, mennyi történet és mennyi igazság van bennük!
Tudom, érzem, hogy még vannak titkok mélyen eltemetve a múltban, amik csak arra várnak, hogy a jelenbe érjenek, s beteljesítsék végzetüket, vagy épp bosszújukat.

Meg fogtok becsülni, és be fogjátok ismerni, hogy a múlt ismerete igenis fontos.
Azt hiszik az átlag pónik, hogy nem szükséges.
"Áhh, tanulj mást, úgyse fogod tudni használni!" - mondták szüleim és "barátaim".

Aha.. és ki pofázott, ordított, sírt, könyörgött, hogy valaki csináljon valamit Nightmare Moon ellen?! Na ki? És kik röhögték őt ki? Igen, pontosan!
Aztán lett nagy rohanás és pánikolás amikor ennek a "vészmadárnak" igaza lett! Ostobák!

Ja, és aztán Sombra is megjött. Senkinek sem volt fogalma, hogy mekkora veszélyt hordoz. Még egy utalás sem volt az átlag pónik számára, sem pedig a Kristály birodalom létéről.

A Kristály birodalom... . viszonylag újdonságnak hat, elég sok turista fordul meg itt.
Hatalmas könyvtára óriási tudást rejt magában. A világ majdnem összes dolgáról van benne szó, s természetesen a fenn északon lévő hófödte hegyekről is, amik megannyi kincset, és titkot rejtenek magukban.

"Gyémánt lelőhelyek előfordulhatnak a hegyek gyomrában, valamint pár lezárt járat, ami örök titkokat rejt... Pár hegy belsejében, a mélyben vulkanizmus is megfigyelhető" - figyelmeztetnek a könyvek.

Megindultam hát utamnak, aminek végén vagy sikerrel térek vissza, vagy éhen pusztulok. Lévén, hogy nincs munkám, csak ez az egy lehetőségem maradt már. Az összes pénzem a felszerelésembe és kajára költöttem - nincs már hova visszamenjek. Ha mást nem, akkor drágakövet fogok bányászni, és eladni.. jobb mint a semmi.

A csípős hidegben a sapkámban érzéketlenné vált füleimet megdörzsölöm, s leheletem fehér ködként távozó alakját pillantom meg, ami lassan elúszik a szélben, és az erős hóesésben. De jók ezek a vastag ruhák.. már nélkülük rég megfagytam volna ebben a farkasordító hideg időben.

A távolban, kb 40 pónihosszra egy alagút bejáratát veszem észre feljebb a meredek hegyen. Igen, ott vár megváltó pihenés!
Gyerünk.. egy csapás a csákánnyal, egy lépés. Még egy csapás, újabb lépés...
Szinte önkívületi állapotban dőlök be a barlang bejáratába, miközben a nap már a horizont mögé esett, s besötétedett.
Arcomról és szemüvegemről letörlöm a havat, majd kimerülten fekszek le a kő aljzatra.

Talán.. ez a barlang lesz az, ahol a sikerem kulcsa lesz? Az előző kettőben sikert nem értem el, csupán pár karcolással lettem gazdagabb a rám hulló apró kövek miatt.

A távolból halk suttogás száll felém.
Áh, tuti csak hallucinálok.. egész nap a havat tapostam, nem csoda.
Újból suttogás töri meg a süvítő szél hangját.
Szarvamon fényt gyújtok, s az eddigi sötétség helyett barátságos, narancssárga fény teríti be a barlang falait.
Körbenézek, de semmi.
Csak a falakat látom, meg a járat sötétségbe vesző folytatását.

Feltápászkodok, s ismét négy patán állva elindulok befelé.
A suttogás erősödik, ahogy haladok.

- Ki vagy? Válaszolj!

Egy elágazáshoz érek, ami két felé megy tovább.
A suttogás erősödik, s egy alakot pillantok meg a bal oldali járatban egy másodpercre.

- Hé, várj! - kiáltok az alak után, s utána ügetek.

Nem fogsz ilyen könnyedén meglógni előlem! Most, hogy ennyi mindent kockáztattam, nem hátrálok meg!

Áh, még egy elágazás. Az alak három út közül a középsőben tűnik fel, majd el. Rohanok utána, rohanok. S mi van, ha kényszerképzet, vagy illúzió? A vesztembe rohanok talán? Azt se tudom merre vagyok, eltévedtem...
Az út hirtelen balra fordul élesen, s egy nagy terembe nyílik.

Te Szent Celesztia...
Ilyet még nem láttam. Mi a széna...
Egy nagyobb terem, ahová több járat is befut. Középen egy.. egy magaslat, talán valami oltárszerű? Annak kell lennie, más magyarázat nem lehet a felette tornyosuló.. valaminek.
Ez... mi... a frász... lehet?!
Az undor és a kíváncsiság egyszerre lesz rajtam úrrá a különös gömb láttán, amiből furcsa dolgok "lógnak" ki. Hol egy penge látszódik, hol egy ismeretlen végtag áll ki..

Közelebb lépek, s kiűnik a gömböt alkotó dolgok mibenléte..
Rengeteg, ilyen.. vékony alakok.. Te Szent.. maga a GÖMB ezekből áll!
Mi.. mi ez egyáltalán?! Mint valami..
Önkéntelenül is hátrébb lépek egyet ettől a szörnyűségtől. s kicsit messzebb megpillantok egy kék alakot a félhomályban, aki engem néz.

- Tudod, hogy mi ez? - kiáltok a kék színű póni alak felé, remélve, hogy most már válaszolni is fog...
Justice RAINS FROM ABOVE!


3

#3 Felhasználó nem aktív   Ritli 

 • Okleveles trollszelidítő magiszter és Hulk
 • Csoport: Moderátorok
 • Hozzászólás: 4.744
 • Csatlakozott: 15-január 13
 • Location:Székesfehérvár

Elküldve: 25 október 2014 - 05:41

Icy


Ismét patámba veszem a jégből készült poharat, belerakom a két jég dobókockát, jól megrázom őket, majd a kockákat a szintén jéggel borított padlóra dobom. Vagy harminc centit gurulnak mielőtt megmutatják a végső értéküket.

– Két hatos! Mester, megint te nyertél, elképesztő vagy! – kezdek ujjongani. – Akkor a végső állás: te vagy az első, én vagyok a második és a jégdémonok az utolsók. Pont, ahogy illő – bólogatok mosolyogva. – Akkor... mit szólnátok még egy játszmá-

Hirtelen elhallgatok és hegyezni kezdem füleim. Nem túl élesek, de annyi ideig voltam itt teljesen egyedül, hogy a legapróbb idegen neszre is felfigyelek a barlangban és a közvetlen közelében.

– Mester, van itt valaki – fordulok suttogva a jeges gömb felé. – Talán... talán itt az esélyünk.

Csillogó szemekkel futok ki a barlang bejáratához, hogy meglessem a jövevényt. Remélhetőleg egy póni, nem pedig valami vadállat. Mondjuk az állatok igen ritkák errefelé. Bár a póniknál gyakoribbak, jobb ha nem izgatom fel magam feleslegesen. Nagy sóhaj hagyja el számat, ahogy a bejárathoz érek. Kikukucskálva egy szürke unikornist látok meg a hóban.

– Ez az, ez az, ezaz, ezaz, ezazezazezazezaz... – ismételgetem izgatottan. Mély levegőt véve folytatom a magamban beszélést. – Gyerünk Icy, ezt nem szúrhatod el. Már így is késésben vagy.

Hát igen. Ezer év után kellett volna felébresztenem mesterem. Ez kb. negyed éve volt a belém „programozott” óra szerint. Csak hogy hiba csúszott a számításba. Egész pontosan egy tolvaj. Az én hibám. Túl figyelmetlen voltam! Mindig minden behatolót elijesztettem aki a közelbe jött, elvégre ez a feladatom. De elbíztam magam. Az egyik alkalommal túl későn reagáltam, a felébresztéshez nélkülözhetetlen rúna odaveszett. Legalábbis számomra. Ez a jövevény viszont megszerezheti.

– Erre... – suttogom az idegen felé.

Úgy látszik felfigyelt rá. Tökéletes, gyerünk kövess csak. Nem akarom bevinni a mesterhez, de nincs választásom. Nincs kerülőút ahhoz a teremhez. Néha utánam kiált, de nem állhatok meg.

– Gyere... – szólítom ismét.

Megérkeztünk. Ahogy gondoltam, teljesen lesokkolt. Hogy fogom ebből kimagyarázni magam és rávenni, hogy segítsen? Gyerünk Icy gondolkozz!

– Tudod, hogy mi ez? – kérdi végül undorral a tekintetében.

Te rohadék, hogy merészelsz undorral nézni a mesterre? Ezért még megfizetsz, csak segíts kiszedni onnan. Esküszöm akkor fájdalommentes halálod lesz.
De most nyugalom, nem láthatja rajtad a dühöd. Kérdésére válaszul félénken bólintok egyet, majd remegő hangon megszólalok. Gyerünk Icy, te vagy a bajba jutott királylány. Meg tudod csinálni!

– D-De mielőtt válaszolnék... Ki vagy te és mit keresel itt?
Nyaa~
kép

Hilfe! Das Monstrum im mir wird explodieren!
5

#4 Felhasználó nem aktív   Dartheon 

 • Az első Póni-csatahajó kapitánya
 • PipaPipaPipaPipaPipaPipa
 • Csoport: Őstagok
 • Hozzászólás: 1.811
 • Csatlakozott: 19-február 14
 • Location:Calradia

Elküldve: 26 október 2014 - 07:42

Ascaroth

(Off: A karim unicorn :P )

Végre, megszólalt! Legalább kapok válaszokat, és megtudom, hogy ez mi is lehet...

– D-De mielőtt válaszolnék... Ki vagy te és mit keresel itt?

- A nevem Ascaroth, régész vagyok.
Régi mondákat értékelek újra, olyan értelemben, ahogy mások nem gondoltak volna rá... És épp ezért vagyok itt, hogy a régmúltban olyat találjak, ami kihatással lesz egész Equestriára a jelenben...
Úgy gondolom - itt a gömbre nézek, majd elismerően bólintok egyet - hogy találtam is valami nagy dolgot.

Gyomrom korgását hallom meg. Úhh.. de régen kajáltam már, illene valamit ennem. De nem, előbb tisztázzuk a helyzetet, majd csak utána.

<párbeszéd folytatása>
Justice RAINS FROM ABOVE!


3

#5 Felhasználó nem aktív   Ritli 

 • Okleveles trollszelidítő magiszter és Hulk
 • Csoport: Moderátorok
 • Hozzászólás: 4.744
 • Csatlakozott: 15-január 13
 • Location:Székesfehérvár

Elküldve: 26 október 2014 - 09:19

Icy


(off: pedig tudtam, hogy unikornis, sőt le is ellenőriztem a karakter leírásoknál nem tudom, hogy sikerült mégis pegazust írni.)


Ez jobb, mint gondoltam. Így talán könnyebb is lesz meggyőzni. De ha mégsem, még mindig itt a B terv, vagyis egy jégtüskét nyomhatok a torkának és kényszeríthetem. De ha önként teszi sokkal egyszerűbb minden.

– A múltat kutatod? Akkor talán kölcsönösen segíthetünk egymásnak – mondom meggyőzően. – Nem fogsz hinni nekem, de... én már több, mint ezer éves vagyok.

Kis hatásszünet után lassan elkezdek felé sétálni.

– Tudod mikor Sombra uralkodott a Kristály Birodalom felett egy ellenálló csapat egyik vezetője voltam. De elkaptak és megátkoztak... A testem jéggé változtatták, ezer éve vagyok ebbe a barlangba zárva – ekkor érek mellé, hogy megmutassam magam. – Ez nem kristály, nyugodtan érints meg ha szeretnél. Egyébként a nevem Icy. Ironikus nem?

Néhány jégkristályt préselek ki szemem sarkából, mintha sírnék.

– Ha segítenél kiszabadulni... mesélhetnék neked az ezer évvel ezelőtti Kristály Birodalomról, vagy a világ más részeiről. Bár azok a történetek nem tudom mennyire igazak, mert sosem utaztam el innen. Lehet, hogy csak mesék. Az utóbbi ezer év történéseiről viszont semmit sem tudok, hiszen végig itt voltam.

Hátat fordítok neki és a mester felé mutatok.

– Az a gömb az, ami a varázslatot táplálja. De nem lehet puszta erővel megsemmisíteni. Igazából nagyon egyszerű, számodra semmiség lenne – mosolygok rá. – Nekem viszont lehetetlen. Gyere, megmutatom.

Elindulok az egyik folyosó felé és folyamatosan szemmel tartom az unikornist. Ha netán menekülőre akarja fogni, gyorsan le kell csapnom. Végül egy jóval magasabb hőmérsékletű terembe érkezünk.

– Ez egy meleg vizű forrás – mutatok a terem közepén levő tavacskára. – Elég ritka jelenség, főleg egy ilyen helyen meglepő. A rúna, ami benne van indítja be a mechanizmust, ami megsemmisíti a varázslatot. Viszont bármilyen egyszerű megszerezni én nem férhetek hozzá, mert azonnal olvadásnak indulnék. Ez a leggonoszabb dolog, amit tehettek velem...

Az az átkozott tolvaj! 120 évvel ezelőtt mikor rátaláltam épp magához vette a rúnát. Megijesztettem, hogy elzavarjam. Sikerült is, azonban elejtette, egyenesen a meleg vízbe. Micsoda balszerencse.

– Nos, mit gondolsz? – pillantok reménykedve a szemeibe, miközben egy éles tüskét kezdek létrehozni a jobb patámon.


//párbeszéd folytatása//
Nyaa~
kép

Hilfe! Das Monstrum im mir wird explodieren!
5

#6 Felhasználó nem aktív   Dartheon 

 • Az első Póni-csatahajó kapitánya
 • PipaPipaPipaPipaPipaPipa
 • Csoport: Őstagok
 • Hozzászólás: 1.811
 • Csatlakozott: 19-február 14
 • Location:Calradia

Elküldve: 26 október 2014 - 05:05

Ascaroth

– A múltat kutatod? Akkor talán kölcsönösen segíthetünk egymásnak – mondom meggyőzően. – Nem fogsz hinni nekem, de... én már több, mint ezer éves vagyok.

Mondani én is mondhatok bármit, ettől még nem fogok elé omolni...

* * *

Hmm.. Kristály Birodalom, Sombra, eltemetett dolgok, mester, és gömb? Vajon ki lehet ez a "mester"...

Icyval közösen lépünk be egy kisebb részbe, aminek közepén egy hívogató meleg vizes forrás terül el. Patámat belemártom a vizébe. Áhhh, pont ideális hőmérsékletű, ideális egy kiadós fürdésre!

– Nos, mit gondolsz? - fejezi be Icy, a sztoriját.

-Sajnálom, ami veled történt - nézek felé - kár, hogy nem lehettem ott. Igazán nemes harcot vívtál, és rengeteg sikert arattál... gyanítom ez miatt is bántak veled ilyen kegyetlenül.

Húú de piszok meleg van! A téli felszerelésem már teljesen rám melegedett a rohanás és az itteni jó idő miatt.
Elkezdek levetkőzni, leemelem magamról az oldaltáskámat, leveszem sapkámat, sálamat, miközben beszélek hozzá.

-Ha gondolod én mesélek neked majd az 1000 év után történt eseményekről, van egy pár dolog amiről jó ha tudsz.. viszont igen, szeretnék mindent meghallgatni, amit tudsz, elvégre pont, hogy a mesék feldolgozása a dolgom, és a szakterületem is - mosolygok rá.

Leveszem az utolsó réteget, a mellényemet is magamról. Mellettem egy kupac ruha keletkezett a forrás mellett.

-Mielőtt odaadnám neked a rúnát, mondanál egy pár szót arról, hogy ki ez a mester, és mi az ő története?

Kérdésem után belemerülök a forró vízbe.
Aaaaaahhh de jóóóó.. már rég volt részem ilyen élményben!

A forrásból Icy felé nézek, s válaszát várom, miközben a kint átfagyott, majd leizzadt testem megszabadul a több napos koszrétegtől.
Justice RAINS FROM ABOVE!


2

#7 Felhasználó nem aktív   Ritli 

 • Okleveles trollszelidítő magiszter és Hulk
 • Csoport: Moderátorok
 • Hozzászólás: 4.744
 • Csatlakozott: 15-január 13
 • Location:Székesfehérvár

Elküldve: 26 október 2014 - 07:24

Icy


– A mester? – nézek rá meglepetten. Kimondtam volna? Észre sem vettem. – Nos... ő igen kényes téma a számomra. Legyen elég annyi, hogy neki köszönhetem az életem. Egy tehetséges és erős unikornis, ő tanított meg mindenre amit tudok. De persze már ezer év telt el... Nagyon hiányzik – gyászolva hajtom le a fejem. – De később többet is megtudhatsz róla. Most koncentráljunk erre.

Végül is nem hazudtam. De gyerünk már te lajhár! Ez csak pancsikol míg én elolvadok a melegben. A víz csak úgy csurog rólam de ez őt láthatóan nem zavarja. Siess már, amúgy sem várakoztathatjuk meg még jobban a mestert. Így is dühös lesz rám...
Nyaa~
kép

Hilfe! Das Monstrum im mir wird explodieren!
2

#8 Felhasználó nem aktív   Dartheon 

 • Az első Póni-csatahajó kapitánya
 • PipaPipaPipaPipaPipaPipa
 • Csoport: Őstagok
 • Hozzászólás: 1.811
 • Csatlakozott: 19-február 14
 • Location:Calradia

Elküldve: 29 október 2014 - 10:32

Ascaroth

Hmm tehetséges és erős unikornis? Mellesleg ő nevelte volna fel Icyt is?
Hát.. ha ez igaz, elég jó történetnek nézek elébe!
Erős, és tehetséges... na meglátjuk mi lesz ebből! - mosolyodok el magamban, miközben lebukok a meleg víz alá, majd mágiám segítségével a rúnát felhozom a felszínre.

-Nos, ha neki köszönheted az életed, és Sombra ellen is harcoltál, akkor igen tekintélyes egy póni lehetett, szívesen tudnék meg róla még többet.

Kijövök a forrásból, s a rúnát Icy felé lebegtetem.Megtörlöm magam törölközőmmel, majd sietve kapom magamra ruháimat, és utána lépkedek cuccaimat magamra véve.

<reag szerkesztve>
Justice RAINS FROM ABOVE!


2

#9 Felhasználó nem aktív   Ritli 

 • Okleveles trollszelidítő magiszter és Hulk
 • Csoport: Moderátorok
 • Hozzászólás: 4.744
 • Csatlakozott: 15-január 13
 • Location:Székesfehérvár

Elküldve: 30 október 2014 - 09:01

Icy


– EZ AZ! – kiáltok fel és mohón, egy mérges kígyó sebességével patámba kapom a rúnát.

Az ostoba unikornisról tudomást se véve rohanok a terem bejáratánál lévő mechanizmushoz, hogy a rúnát a helyére tegyem. Az halványan fényleni kezd, ahogy közelítem felé, majd éles villanással illeszkedik a mélyedésbe.

A nevetségesen bonyolult mechanizmus mozgásba lendül, a talaj gyengéden megrázkódik patáim alatt. De miért is bámulom ezt? A mester mellett a helyem, mikor felébred! Fürgén ellököm magam a talajtól és a lehető leggyorsabban rohanok át a kietlen folyosón a terembe, ahol korábban jártunk.

A levegőben lógó gömb vékony, alig hallható hangot hallat. Mintha elkészült volna a tea a szomszéd szobában, vagy mintha a külső réteget alkotó jégdémonok sikítanának, ahogy a másik teremben levő meleg vizet felhasználva olvadásnak indulnak. A víz csöpög, a kiálló végtagok alig láthatóan mocorognak, majd a folyamat végén... MESTER!

A gömb alá rohanok a lecsöpögő meleg vizet figyelmen kívül hagyva. Szinte éget, ahogy több helyen hozzám ér, de nem tehetek mást, tűröm. Frost Breath teljesen kiszabadul és eszméletlenül kiesik ezer éves börtönéből. Két lábra állok és mellső patáimat kitárva elkapom, majd a meleg zuhanyból kiállva óvatosan lerakom a padlóra.

– M-Mester jól vagy? – kérdezem remegő hangon ő pedig rögtön mocorogni kezd. – Hála az égnek...

Egy nagy sóhaj kíséretében hatalmas kő esik le nem létező szívemről.
Nyaa~
kép

Hilfe! Das Monstrum im mir wird explodieren!
2

#10 Felhasználó nem aktív   Robbie Rotten 

 • Gázszerelő
 • PipaPipaPipaPipaPipaPipaPipa
 • Csoport: Őstagok
 • Hozzászólás: 5.459
 • Csatlakozott: 05-augusztus 12
 • Location:Felcsút

Elküldve: 30 október 2014 - 04:11

Frost Breath

U

UUUuuuuááááuáuááááá

fúúffffffúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúú...

e-e mi? Mi van?

Asztarohadt, mintha áthajtott volna rajtam egy mamutcsorda, aztán vissza, aztán megint, aztán vissza, aztán megint...

Véletlen beindult volna hamarabb? Még nem fejeztem be a beszédem. Még egy fontos dolog volt.

- Eeeeőőeőeőee, - jön ki belőlem semennyi értelmes, artikulált hang. Ez igen zavaró... Ha pár perc után ennyire leépít, milyen lesz ezer év?

- Eeeeőőőőeeeééés és fontosss, eeee-egy héddel eőőőőte ragj feee léczii eeettty kizs teááát főni. Szzeeeretem a teát. Jó, ennyi volt csak, fagyasztha-

Oh.

Ahogy érzékeim kezdenek visszatérni, úgy varázslattal kapcsolatos dolgaim is.

Mint az érzékelés.

Ez a szag a levegőben pedig nem más, mint... a Kristály Szív. Újra kattog.

Basszus, letelt az ezer év? Ez... Ez akkor azt jelenti...

Hogy nincs tea. Eeeh, pech.

De várjunk csak... Még valami van a levegőben.

Egy másik varázserő. Egy unikornis!

És itt van előttem! Ki lehet ez a veszedelmes idege- ja várj, ez Icy.

- Oh, szevasz kislány, - köszöntöm feltápászkodván a földről, megpaskolva a vállát. - Jó újra látni.

De ő a saját energiámból van felépítve, így őt nem érzékelhetem ennyire különbözőnek. Nem ez az idegen forrás a terem távolabbi sarkából jön.

Ideje feltenni az üzleti arcot.

- KIIIIIIIIIIIIIIICSOOOOOOODAAAAAAAAAA - üvöltök fel mennydörgő hangon, amint a levegőben kapálózok első lábaimmal, az emelvény széléből meg fenyegető jégtüskéket növesztek. - MERÉÉÉÉÉÉSZELI MEGZAVARNI ÉVEZREDES ÁLMOOoommmhhkhkmkmhkkhkmkhm...!

A francba, nem kellett volna így megerőltetni a hangomat percekkel felkelés után...

//Párbeszéd kezdeményezése a jelenlévőkkel//
kép
5

#11 Felhasználó nem aktív   Ritli 

 • Okleveles trollszelidítő magiszter és Hulk
 • Csoport: Moderátorok
 • Hozzászólás: 4.744
 • Csatlakozott: 15-január 13
 • Location:Székesfehérvár

Elküldve: 30 október 2014 - 05:16

Icy


Teát? A francba, eszembe juthatott volna, elvégre az élőlényeknek jól esik az ilyesmi ennyi hideg után. Persze fogalmam sincs mivel főztem volna... Ó! Erre is felhasználhattam volna az unikornist! Hehh, most már késő.

– Oh, szevasz kislány, jó újra látni – fordul felém hirtelen.

– Én is örülök neked – mosolyodok el.

Ekkor viszont meglátja az unikornist, aki teljesen eltereli a figyelmét.

– Mester, várj! – ugrok elé, hogy megállítsam. – Ami azt illeti... hibát követtem el – hajtom le a fejem. – A figyelmetlenségem miatt a mechanizmus megsérült és nem tudtam mit mit kezdeni vele. Asc...izé az, aki véletlenül erre járt és segített nekem. Persze... csak azért mert a képébe hazudtam, khm.

Ezután megfordultam és ránéztem a hősömre.

– De most, hogy belegondolok, végzett a feladatával így nincs rá szükségünk – mondom és elállok az útból.
Nyaa~
kép

Hilfe! Das Monstrum im mir wird explodieren!
2

#12 Felhasználó nem aktív   Dartheon 

 • Az első Póni-csatahajó kapitánya
 • PipaPipaPipaPipaPipaPipa
 • Csoport: Őstagok
 • Hozzászólás: 1.811
 • Csatlakozott: 19-február 14
 • Location:Calradia

Elküldve: 30 október 2014 - 07:22

Ascaroth

A mester.

- KIIIIIIIIIIIIIIICSOOOOOOODAAAAAAAAAA - MERÉÉÉÉÉÉSZELI MEGZAVARNI ÉVEZREDES ÁLMOOoommmhhkhkmkmhkkhkmkhm...!

Ahogy elakad a hangja és átvált köhögésbe és fuldoklásba, halkan felnevetek.

Végre.. végre valamit élő és igazi információforrás! Végre, aki elég fontos ahhoz, hogy megváltoztassa a dolgokat!
Közben beszél valami a jég-átkozott kanca is, aki...

- Persze... csak azért mert a képébe hazudtam, khm.

Az az aljas szemétláda!
Jól van, ezt akarod? Legyen, kisanyám! Megkapod a magadét, tudok ám én is aljadék lenni.

– De most, hogy belegondolok, végzett a feladatával így nincs rá szükségünk - fejezi be a mondatát az álszent hazug.

Most nincs értelme ellenségeskedni, majd egy óvatlan pillanatban kap valamit, aminek nem fog örülni...

- Csak megjegyzem, hogy nélkülem még mindig ott bent lennél lefagyasztva - lépek közelebb az újonnan érkezett unikornishoz.
- A nevem Ascaroth, és történész vagyok, jelenleg munkanélküli. Régi legendákat és meséket túrok fel, és értelmezek újra, és ez vezetett el ide is... Ki vagy te, ki ezer éven keresztül aludt, és sehol semmi nyoma nem volt egy darab könyvben sem?

<párbeszéd folytatása>
Justice RAINS FROM ABOVE!


1

#13 Felhasználó nem aktív   Robbie Rotten 

 • Gázszerelő
 • PipaPipaPipaPipaPipaPipaPipa
 • Csoport: Őstagok
 • Hozzászólás: 5.459
 • Csatlakozott: 05-augusztus 12
 • Location:Felcsút

Elküldve: 30 október 2014 - 08:00

Frost Breath

Aha, szóval részben ő szakasztott ki, ami nagyon jó fej dolog, de igen, nincs rá sok szükségünk. Hamarosan azonban maga is megszólal, válaszokat követelve.

- Micsoda? Egyetlen könyvben sem? Hát ez egyszerűen goromba. Úgy értem, nem mintha olyan hatalmas durranás lettem volna, mint őfelsége Pofaszakáll, de legalább egy mondat... Ah, fenébe, hagyjuk.

Első két lábammal dobbantok egyet, mire a kettéhasadt, olvadt gömb, amiből kiváltam, elkezd lassan mocorogni.

- Szóval, ki is legyek... - Gondolkodom hangosan, lefelé lépdelve a lépcsőn. - A nevem Snow Bread, az ősi pékmester, aki mellékesben virtuóz szintekre fejlesztette jégmágiáját. Sajnos koromban nem értékelték ételkülönlegességeim, így inkább megpattantam, remélvén, hogy kicsit arrébb az idővonalon majd jobban szeretnek. Vezess a kemencédhez!

Röviden kacagok saját baromságomon, amint a gömb felei szétválnak kisebb darabokra, amelyek elkezdik valaminek a formáját felölteni...

- Nem, ez hülyeség, remélem te sem hitted el, bocsi, - értem végre a lépcsősor aljára. - Frost Breath vagyok, jégmágus, a Kristály Birodalom Fagyos Észak tartományának egykori védőbárója. Legalábbis miután az előzőt megöltem. Póni, de jól is esett végre hidegre tenni a vén csontot. - Időközben odaérkeztem az történetturkászhoz, és elkezdtem körülötte sétálgatni. - Sombra alatt viseltem tisztséget, szóval szerintem a ti, Equestriai perspektívátok szerint én egy nagyon-nagyon gonosz póninak számítok, csikókat eszek meg ilyesmi. Ami amúgy nem igaz, csak szeretnék egy egész világra terjedő rémuralmat kialakítani, bár a felével is megelégszek. Persze aztán lehet róla szó, a marketing jegyében. Bár nem tudom, biztos nincs jó íze a csikóknak... Folyton csak sírnak meg büdösek. Pfejj.

Átkaroltam az egyszarvút, folytatva mondókámat, vele együtt szemlélve, ahogy az egykori börtönöm maradványai helyén valamik lassan felemelkednek...

- De, ennyi elég is volt rólam, ugyanis ami most sokkal nyomósabb ügy, az te vagy, barátom, illetve a sorsod. Állítólag te segítettél kikaparni engem abból a nagy bogyóból, amiből amúgy most készül el a jégdémon seregem első pár katonája, és ezért roppant hálás vagyok, de kedvenc fagyelementálom, Icy itt szintén egy rendkívül jó tényt hozott fel, mégpedig azt, hogy rád ezentúl nincsen szükségünk. Én pedig rá biztosan hallgatok, elvégre ő az egyetlen ismerős arc, én pedig egy roppant félős kislány vagyok jelenleg, akinek a szülei most költöztek egy új faluba, és most minden új és félelmetes, és semmiben, senkiben sem lehet igazán bízni.

Ahogy a nyurga, egy póninál kétszer magasabb, két lábon álló, pengekarú harcosaim teljesen elkészülnek, eleresztem a vendégemet, s elmorzsolok egy örömkönnyet a szememben. Egyszerűen gyönyörű...

Azonban rögtön vissza is fordulok a szarvashoz.

- Szóval, egy fontos kérdésem van számodra. - Ekkor szarvam felragyog, a fagyos talajból a csődör lába alatt pedig jég lesz, ami pillanatok alatt felmászik, és bevonja lábát, majd testét is mozgásképtelenné teszi, egyedül fejét hagyom szabadon. Ez mindig beválik... - Miért hagyjalak élve?

//Párbeszéd folytatása//
kép
2

#14 Felhasználó nem aktív   Dartheon 

 • Az első Póni-csatahajó kapitánya
 • PipaPipaPipaPipaPipaPipa
 • Csoport: Őstagok
 • Hozzászólás: 1.811
 • Csatlakozott: 19-február 14
 • Location:Calradia

Elküldve: 30 október 2014 - 10:12

Ascaroth

Fejem még épségben van, csak az alatt fagyasztotta jégbe a testem.
Furcsa dolgok keverednek bennem. Egyrészt egy kevés félelem, de inkább.. közömbösség. Nem érdekel, hogy ez mit fog velem csinálni, úgysincs már mit veszítenem. Viszont ezek szerint a világra szabadítottam egy újabb sötét alakot, akinek a humora kísértetiesen hasonlít Discordéra. Talán lehet valami kapcsolat kettejük között?

Kiteleportálok a jégbörtönömből, s tőle két pónihosszra jelenek meg.
Most kezdjek el tüzet varázsolni? Talán lenne egy pár lövésem, de nem vagyok a legjobb formámban... viszont még most a leggyengébb, még talán lenne esélyem megölni. Később csak nehezebb lesz. Áh, ott van még a szolgája, plusz a katonái.
Nem, ez a lehetőség most nem játszik.

- Tévedsz, Frost Breath. Félős kislány ide vagy oda, én egyedül vagyok, ti pedig sokan. Miért jelentenék én rád veszélyt? És igen, én adtam oda a szolgádnak a rúnát, s ezért is éledtél fel, de ne köszönd meg, hagyjad csak!
Mellesleg szükséged lesz egy olyan valakire aki az elmúlt ezer év - már ha valóban annyi vagy, és nem csak egy csaló - történéseit tudja, és a jelenlegi helyzetet ismeri. Megváltozott a világ, bejött egy új változó az egyenletbe.

-Ráadásul Somra egyedül uralkodott, nem voltak beosztottai, ő egyedül elég erős volt hozzá hogy a kristály pónikat az uralma alá hatjsa. Miért lett volna rád szüksége? Eleve idiótaság. Ja és mielőtt azt hinnéd, hogy valami hülye equestriai ficsúr vagyok, közlöm veled hogy már megint tévedsz. A legtöbb póni egy beképzelt hülye, pláne a városiak!
Eh, mit nem adnék, hogyha megmutathatnám nekik milyen az, amikor a feje tetejére áll a saját kis "boldog" életük! Mikor a lángoló házukból futnak kifelé és pánikolnak. Megmondtam nekik mikor Nightmare Moon visszajött. hogy baj lesz, de neeeeeem ők jobban tudják, hogy minden oké lesz! Eh. AZt mondom, hogyha a terved elfoglalni Equestriát, csak pártolni tudlak benne - nincs értelme mit megmenteni belőle.

<párbeszéd folytatása>
Justice RAINS FROM ABOVE!


1

#15 Felhasználó nem aktív   Robbie Rotten 

 • Gázszerelő
 • PipaPipaPipaPipaPipaPipaPipa
 • Csoport: Őstagok
 • Hozzászólás: 5.459
 • Csatlakozott: 05-augusztus 12
 • Location:Felcsút

Elküldve: 30 október 2014 - 10:34

Frost Breath

Éééééééééééééés sziplán kiteleportál a jégből. Pimasz. Már utálom az alakot.

Aztán elkezd rizsázni, de csak a vége felé kezd ígéretessé válni a szövege. Valami megkeseredett világgyűlölő barom? Az ilyenekből jó talpnyaló keletkezik.

- Nos, először is: Veszélyes vagy, mert ismeretlen változó vagy. A legtöbb sablongonosz ott vét baklövést, hogy valami kis hangyányi dologra azt mondja ,,áh, kutyabaj, nem árthat meg nekem biztosan" és aztán pontosan az a morzsa fog megakadni a torkukon. Másrészről, nagy történelem-turkász lehetsz ha a Birodalom védbárói rendszeréről nem tudsz. Igen, Pofaszakáll nagy szélhámos volt, de ő sem tudott egyszerre mindenütt jelen lenni, márpedig ha nincs otthon a macska, cincognak az egerek. Főleg itt északon. Igaz a felkelő hadsereg nélkül is eltaposták a szarvas pipik a tyúkszemét, de ha nem vertem volna őket szét akkor még gyorsabban megtették volna. És én is hülyén néztem volna ki. Harmadszor pedig, igazad van, azért el kéne egy kalauz. És mit ne mondjak, gyűlölködésed igazán szívhez szóló. Ha valóban eleged van a világból, és valami forradalmit és gonoszat akarsz, akkor szívesen látlak az oldalamon!

Erre elkezdek közelíteni felé.

- Itt az ajánlatom: Ha csatlakozol hozzám akkor nem foglak megölni, kaphatsz a zsákmányból, varratok majd neked egy menő gonosz köpenyt, bosszút állhatsz a társadalmon, te pedig cserében nem árulsz el engem és beszámolsz az elmúlt ezer évről, főleg a jelenlegi helyzetről. Mit szólsz hozzá? - Azzal kinyújtottam felé a patámat.

//Párbeszéd folytatása//
kép
3

#16 Felhasználó nem aktív   Dartheon 

 • Az első Póni-csatahajó kapitánya
 • PipaPipaPipaPipaPipaPipa
 • Csoport: Őstagok
 • Hozzászólás: 1.811
 • Csatlakozott: 19-február 14
 • Location:Calradia

Elküldve: 31 október 2014 - 07:50

Ascaroth

-Elfogadom Frost Breath az ajánlatodat. - viszonzom a patafogását az egyszarvúnak.

Neeee!! Most kötöttél egy halálos üzletet magával az ördöggel! - üvölt hátulról egy hang a fejemben, de figyelmen kívül hagyom.

- Viszont a köpeny ráér, annyira nem fontos az egyenruha - vagy másképp látod?

-De kezdjük az elején. Nagyjából ezer évvel ezelőtt a Kristály Birodalmat valahogy Sombra megátkozta, és az egész eltűnt, vele együtt. Ez előtt, vagy után, - nem tudom már pontosan - Discord is megjelent a színen, mint maga a káosz istene. Celeszita és Luna együttesen kőbe zárták, és szintén ezer év után újra kiszabadult ő is.
Ezután nem sokkal később Luna fellázadt Celesztia ellen, és mivel Luna a saját félelmei által átváltozott Nightmare Moonná, ezért Celeszita őt a Holdra száműzte szintén ezer évre, aki visszatért, örök sötétséget hozva.
Majd mostanában pedig a changelingek betörtek Canterlotba

Megköszörülöm a torkom, majd folytatom.

-S hogy mi ezekben a közös? Csak egy név: Twilight Sparkle.
- Ami a Kristály birodalmat illeti, azt most egy újabb alicorn vezeti, név szerint Mi Amore Cadenza, rövdebb nevén Cadence hercegnő. Férjével, Shining Armorral védik a várost, aki a canterloti testőrség kapitánya.

Na, most már ideje hogy ő is mondjon valamit, ne csak én daloljak!

-Szóóóóóóval. Hogyan tervezed elfoglalni Equestriát, és rémuralmat kiépíteni?

<párbeszéd folytatása>
Justice RAINS FROM ABOVE!


2

#17 Felhasználó nem aktív   Ritli 

 • Okleveles trollszelidítő magiszter és Hulk
 • Csoport: Moderátorok
 • Hozzászólás: 4.744
 • Csatlakozott: 15-január 13
 • Location:Székesfehérvár

Elküldve: 31 október 2014 - 08:27

Icy


A párbeszéd alatt egyetlen gondolat táncol a fejemben. Hol van az én menő gonosz köpenyem?! Több mint ezer éve a társa vagyok és én nem kaptam, az új bugrisnak meg kapásból jár? Ne lepődj meg, ha egy reggel egy jégcsappal a mellkasodban ébredsz... vagyis nem ébredsz.

Viszont most, hogy szövetségesek lettünk az illem azt diktálja...

– Figyelj, sajnálom, hogy hazudtam és azt mondtam, hogy már nincs rád szükség. Semmi személyes, ez a dolgom. És mostantól a tiéd is, szóval jobb ha hozzászoksz. Mellesleg ha haragszol is, tudod jól, hogy ha elmondom az igazat nem segítesz, hanem kispurizol innen amilyen gyorsan csak bírsz – mondom, majd patát nyújtok neki.


//párbeszéd folytatása//
Nyaa~
kép

Hilfe! Das Monstrum im mir wird explodieren!
2

#18 Felhasználó nem aktív   Robbie Rotten 

 • Gázszerelő
 • PipaPipaPipaPipaPipaPipaPipa
 • Csoport: Őstagok
 • Hozzászólás: 5.459
 • Csatlakozott: 05-augusztus 12
 • Location:Felcsút

Elküldve: 31 október 2014 - 06:14

Frost Breath

Mhm, szép kis infófröccs. Feltételezem, hogy igaz, egyelőre egyikre sincsen cáfolatom. De persze ha kiderülne, hogy átvágott a palánkon, kikészíteném a szűrét a kedves történészemnek.

- Okés, szortírozzunk először is. Kronológiailag először Discord volt, már jóval énelőttem verték be a száját a nővérek, de nem hittem volna, hogy visszajön repetára. Gondolom megint sikerült nekik, mivel nem látom, hogy egetverő káosz lenne, legalábbis itt bent biztos... Tényleg, ha már itt tartunk, másszunk már ki a bejárathoz, nem ártana egy kis friss levegő.

Azzal megindulok a kivezető úton, folytatván a dumálást.

- Sombra uralma alatt, mint már mondtam, én is ott voltam. Eleve azért tettem magam hidegre erre az előző évezredre, mert a Kristály Birodalom eltűnése után nem sok esélyem lett volna átvenni a hatalmat, így inkább szunyáltam egyet, hátha miután alszom rá, jobbak lesznek a kilátások. Viszont a nővérek közti viaskodás már új hír... Hallani lehetett róla, hogy mintha feszültség lett volna kettejük között már a felszabadító hadjárat során is, de úgy néz ki, tovább fajultak a dolgok. Mi lett a száműzetés vége után? Végül el kellett nővérének tennie láb alól holdfenéket? És egész pontosan ki ez a Twilight Sparkle akiről beszélsz? Mi köze ezekhez az eseményekhez?

Hamarosan ki is érünk a szabad levegőre. Mondanám, hogy "de rég is láttam holdfényt", de igazából saját érzékeim szerint mintha csak tegnap húzódtam volna be.

Nem igazán látom semmi nyomát civilizációnak. Igaz, itt a hegyekben nem is nagyon tanyáztak ezelőtt sem. Kicsit délebbre innen biztos vannak falvak.

Falvak, jó sok kajával...

Ajj, de rohadt éhes vagyok...

- A tervemre térve pedig... Gondold át, húsz-harminc perce találkoztunk talán, csak nem fogom elmondani neked az egészet. Mi van, ha úgy döntesz, hogy mégis ellenem harcolsz? Akkor nagyon gyorsan le tudnál kapcsolni. De annyit elárulok, hogy nem mindjárt Equestria után eredünk, az kicsit nagy fogás lenne, nekem pedig kicsi a hálóm. Egyelőre a Kristály Birodalom trónját megragadni éppen elég lesz... Bár az se lesz egy sétagalopp. Ez a Mi Amore Cadenza minden bizonnyal az eredeti uralkodói család sarja. Ennél fogva pedig a nép nem szívesen fogadná, ha eltűnne, és a Kristályszívnek se tenne jót. Szóval fel van adva nekünk a házi feladat... De ha csak azért mert nehéznek tűnik valami, ott hagynánk a francba, akkor nem alakulna a történelem soha, nemde bár?

Szarvam felragyog és jégből avanzsálok magam alá egy kis díványt, mellé pedig egy puffot hűséges elementálomnak. Fekvő helyzetemből a csődör málhájára mutatok.

- Most pedig, hogy eddig jártattam a szám, nem akarsz meghívni egy kis reggelire? Ezer éve nem ettem, te pedig gondolom nem minden eleség nélkül indultál útnak. Nyugi, majd visszakapod, kamatostul.

//Párbeszéd folytatása//
kép
4

#19 Felhasználó nem aktív   Dartheon 

 • Az első Póni-csatahajó kapitánya
 • PipaPipaPipaPipaPipaPipa
 • Csoport: Őstagok
 • Hozzászólás: 1.811
 • Csatlakozott: 19-február 14
 • Location:Calradia

Elküldve: 31 október 2014 - 08:05

Ascaroth

- Mellesleg ha haragszol is, tudod jól, hogy ha elmondom az igazat nem segítesz, hanem kispurizol innen amilyen gyorsan csak bírsz -szól hozzám Icy. patát nyújtva.

- Igazán nem gond Icy, érthető! - mosolygok rá, majd viszonzom a patafogást. - Viszont abban tévedsz, hogy elszaladtam volna... ilyen dolgokat kerestem, de álmomban nem gondoltam volna hogy ilyen nagy jelentőségű pónikra találok.

Elindulunk csoportosan a kijárat felé, pont amerről én is jöttem a kanca után futva, végülis kiérünk a sötét éjszaka alá. A hold fényét visszaveri a fehér havas táj, közben Frost beszél. Mondandója végén válaszolok neki vissza.

-Van nálam még egy két napra elegendő zab falatka szerűség, remélem neked is megfelel, de ha gondolod vegyél az almás pitéből is, pont három van még, jut mindnyájunknak. Bár ez inkább vacsora, mintsem reggeli.

Kipakolom az összes megmaradt zabfalatkát (ami nagyjából egy pata méretű) és a pitéket magam elé.

-Hát.. ahogy látom nem sok maradt, olyan húsz darab kb - szólok Frosthoz -, de vegyetek nyugodtan.

Huh.. én mikor ettem utoljára? Passz.. kb 2 órája azt hiszem.
Leülök a hóba, alattam elterül a vidék. A hold fényében jól látszik a felfelé vezető patáim nyoma, ami egyenesen ide vezet fel.
Szerencse, hogy három réteg ruha van rajtam, már rég megfagytam volna!
Közben én is elkezdem majszolni a zabkekszet, és a csillagos égről levéve tekintetemet válaszolok Frostnak:

- A nővérek közti viaskodás annyiról szólt, hogy Luna féltkékeny lett Celesztiára, majd fellázadt ellene, örök sötétséget hozva Equestriára. Ezt Celesztia nem hagyta, és a Harmónia elemeit felhasználva vetett véget Luna - illetve már akkor Nightmare Moon - úgymond "ámokfutásának",
Aminek az lett a vége, hogy Nightmare Moont ezer évre száműzte a Holdra gondolkodni, aki miután letelt az ezer év, visszatért.

Veszek egy mély levegőt, majd egy újabb zabkekszet elfogyasztva folytatom.

- S ki az a Twilight?
Ő Celesztia elsőszámú kiskedvence, és gyanítom,hogy belőle majd hercegnő lesz valamikor,
Ő, vagyis ők változtatták vissza Nightmare Moont Luna hercegnővé, miattuk lett ismét kőbe zárva Discord.
Sombrát is Twilight elég nagy segítségével tudták legyőzni, és ez miatt is lett ismét a Kristály birodalom ismét a boldogság egyik városa.
Akik a harmónia elemeit kezelik az hat kanca, 2 uni, 2 földi és 2 pega.
Továbbá a Kristály birodalmat egy erős pajzs veszi körbe, ami megvédi a bent lakókat minden rossztól, de ezt te magad is tudod.

-Ami azt illeti, Cadence az nem hivatalos uralkodó, ha hinni lehet a pletykáknak akkor pegazusból avanzsált alicornissá.
De nem ástam bele mélyen a témába, szóval ezt nem tudom megítélni.

Beveszek a számba egy újabb falatot.
Áhhh basszus de szomjas vagyok! Hol van a vizem?
Elkezdem kipakolni mindkét táskámatm hátha meglesz a kulacs.

<párbeszéd folytatása>
Justice RAINS FROM ABOVE!


2

#20 Felhasználó nem aktív   redmark 

 • Hű tag
 • PipaPipaPipa
 • Csoport: Tagok
 • Hozzászólás: 312
 • Csatlakozott: 08-április 14
 • Location:Esztergom

Elküldve: 31 október 2014 - 09:48

Morgan

- Lássuk csak: Mezei patavirág, citromfű ééé... - szakad félbe a mondandóm amint a az üst melletti polcsókat futom végig szemeimmel lassan, majd végül megakad egy sötétkék szirmú virágon - ...és éjszirom, és azonnal alszol is.
- Vagy várjunk csak...nem így tanította Zecora. Biztos nem, ez így még csak nem is rímel. Őőő...hogy is volt? - nyúlok a jegyzeteim felé.
- Mezei patavirág, citromfű és éjszirom, és majd ezektől fogsz igazán pihenni jót. - szólal meg mögöttem Zecora – De a mixtúra úgy pont jó, aggodalomra nincs okod. - fejezi be egy mosollyal.
- Huhh, akkor jó!- fújok egy nagyot, majd kitöltöm a főzetet az előre odakészített üvegcsékbe.

Akkor ezzel is megvolnék, nyugtázom magamban, miközben pár korábban elkészített főzettel együtt bepakolom a nyeregtáskámba, majd elindulok a kunyhó kijárata felé. Nem sokkal később azonban vissza is fordulok, és az asztalom felé veszem az irányt, ahonnan egy papírlapot veszek el, amin a megrendelők nevei vannak felsorolva. Végül egy „majd jövök”-kel kilépek a kunyhóból.

Út közben a listát futom át, és a neveket memorizálom.
Hát igen, még ennyi idő után sem sikerült túl sok póni nevét megjegyeznem, bár az arcukra emlékszem, és megtalálom őket a lista nélkül is, de Zecora ragaszkodik hozzá, hogy ha már néha bemegyek a Ponyville-be akkor beszélgessek is kicsit a pónikkal.
Nekem személy szerint épp elég volt az is mikor Pinkie Pie üdvözlésképp elsütött egy ágyút a fülemtől pár centire.
Mondjuk utána adott muffint.

Hmm..muffinról jut eszembe, azt hiszem útba ejtem majd a cukrászdát is. De első a munka.
Lássuk csak:
Altató főzetek leszállítása ... pipa.
Illatos olajok és fürdősók a gyógyfürdőbe Lotus Blossom-nak ... kézbesítve.
Főzet a hangvesztés ellen a „Cutie Mark Rock Band”-nek … letudva
Fejfájás csillapító Applejack-nek … úgyszintén
És végül, de nem utolsó sorban, bőrápoló kenőcs a Cake ikreknek.

Nocsak, úgy látszik még Celesztia is azt akarja, hogy én ma muffint egyek - gondolom magamban, majd elmosolyodok.
Pár perccel később be is ügetek boldogan a Kockacukor sarokba.
- Üdv! Meghoztam a bőrápoló kenőcsöt. - köszönök a pultnál álló Mrs. Cake-nek, majd a pultra teszem a tégelyt.
- Köszönöm kedvesem! - válaszol kedélyesen - Azonnal hozom a fizetséged!
- Nos! - szólítom meg mielőtt kiviharzana a helyiségből – Nem kaphatnék esetleg most pár muffint inkább? Mondjuuuuk olyat. - mutatok végül egy muffinra a kirakatüveg mögött
- Dehogynem! - feleli és egy zacskót nyom a kezembe négy darab muffinnal.
- Köfönöm! - felelem kifelé menet gy fél muffinnal a patámban, mire ő csak elmosolyodik.

Hát, úgy látom sikerült korán végeznem. - állapítom meg a toronyórára nézve.
Végül is, ha már úgy is Ponyville-ben vagyok, akkor akár elmehetnék a piacra is, úgy is kellene ezt-azt vennem, és ki tudja, hátha találok valami érdekeset megint, mint legutóbb annál a vándorkereskedőnél.

//Remélem a közeljövőben valakivel összefutok majd a jó oldalról azon a piacon, vagy az odavezető úton. Vagy ha nem majd valami mondvacsinált indokkal én megyek oda hozzátok, szóval nem fogjátok megúszni.. :P
kép
A flap of Fluttershy's wings on one end of the world may bring peace and beauty to the other.
Az eredeti mű és alkotója

Spoiler
3

Téma megosztása:


 • (4 Oldal)
 • +
 • 1
 • 2
 • 3
 • Utolsó »


Gyors Válasz

  

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó