Hunbrony Fórum: Fagykaland - Hunbrony Fórum

Ugrás a tartalomhoz

Welcome to our forums

Join us now to get access to all our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, and so, so much more. It is also quick and totally free.
 • (4 Oldal)
 • +
 • « Első
 • 2
 • 3
 • 4

Fagykaland A Kristály Birodalmat veszély fenyegeti, Equestria hősein a sor.

#61 Felhasználó nem aktív   Robbie Rotten 

 • Gázszerelő
 • PipaPipaPipaPipaPipaPipaPipa
 • Csoport: Őstagok
 • Hozzászólás: 5.459
 • Csatlakozott: 05-augusztus 12
 • Location:Felcsút

Elküldve: 23 november 2014 - 12:58

Frost Breath

Jajj de aranyos, aggódik értem, nem hiába tartjuk.

Szóval egy falu? Ha falu akkor ott vannak pónik, ahol pónik, ott kaja is lesz. Meg talán pénz. Meg bútorok. Végre!

- Egy percet se aggódj, kislány, friss vagyok, üde és ropogós! - Azzal oldalra is hajtottam a fejemet, mire a nyakam roppant is egyet. - Szóval falu... Akkor azt hiszem ideje lesz a tettek mezejére lépni. Szán helyett pedig van egy sokkal jobb megoldásom...

Az egykori lakhelyem kijárata felé fordulok, reménykedvén, a többiek is követik a példámat, mert ez állat lesz. Egy két perces csönd után lassan elkezdenek előbukkanni belőle az eddig hátrahagyott jégdémonok. Amint mind a körülbelül húsz kijött, elkezdenek egymás nyakába mászni és kapaszkodni, mint valami akrobaták, a mutatványt pedig saját magam még pluszban megspékelem további jég idézésével szarvamból.

Egy laza öt perces folyamat végeztével egy igen robosztus, kb 5-6 méter magas jéggólem áll a hegy tetején. Lassú, de hatalmas léptekkel megindul felénk, s szegecselt talpainak köszönhetően nem csúszik ránk egy lavinával együtt... Majd nem sokkal felettünk megáll, lehajol, és a karján levő penge ívelt belsejével egy mozdulattal felkanalaz minket és a fejére helyez.

Én és Icy valószínűleg megálljuk a helyünket a jégen, de a húsgyereknek gyorsan csinálok egy apróbb medret, amiben kényelembe helyezheti magát.

- Így ni. Nem a leggyorsabb közlekedési eszköz, viszont biztos, hogy a puszta látványtól megfagy a vér az ereikben! - Dicsekszem forradalmi ötletemen.

//Párbeszéd folytatása//
kép
3

#62 Felhasználó nem aktív   Dartheon 

 • Az első Póni-csatahajó kapitánya
 • PipaPipaPipaPipaPipaPipa
 • Csoport: Őstagok
 • Hozzászólás: 1.811
 • Csatlakozott: 19-február 14
 • Location:Calradia

Elküldve: 23 november 2014 - 09:20

Ascaroth

Eh, kár, hogy hogy nem tudja Icy megtanítani. igaz, nekem legalább van rendes testem, és a tűz hatására nem olvadok el, mint egy jégcsap, ellenben vele.
És fájt mi, de azért langymeleg volt.. meh. majd adok én forrót, meglátod ahogy majd az ellenségeink fognak elégni!

* * *
Falu, innen dél-nyugatra.. melyik falu is lehet az.. hmm.. talán rajta van a térképemen, de ki tudja. Lehet már meg sincsen.
Viszont legalább kaját fogunk majd szerezni, ha mást nem!
De.. egyáltalán megéri? Megéri más pónik életét tönkretenni, csak azért, hogy egy bosszúszomjas uni kielégíthesse a vágyát?
Nem.

De már nekem sincsen hova visszamenjek, barátaim akik voltak csak látszatból voltak azok, családtagjaim egytől-egyik hülyék.
S ez miatt már okot érzel arra, hogy istápolj egy ilyen alakot, mint Frost?
Hát... szintén "nem" a válasz.

Viszont megfogadtam, hogy leszámolok azokkal akik nevetség tárgyává tettek, és igenis találok olyat, ami egy könyvben sincsen megemlítve.
Hogy majd én fogom elhozni nekik azt a rémálmot, amiről ők csak úgy beszélnek hogy "ááá, Celesztia úgyis megvéd minket!"
Aha, csak hogy marhára nem ő védett meg titeket gyökerek, hanem Twilight! Hogyha őt sikerülne kivenni az egyenletből...

És.. most már úgy tűnik, hogy tartozok valahova is. Egyelőre.

Gondolataimba feledkezve Frost mond még egy pár dolgot, amit fél füllel hallok is, és fel is dolgozom, azonban a gondolataim kergetőzését csak a barlangból kirepülő lények oszlatják szét. De szép mutatványokat csinálnak!
És ez mellé remek tömegmészárosok, gyanítom. Eh, hova kerültem?

Frost ekkor szarvából folyamatosan jeget idéz a hegy tetejére - vajon mi lehet a célja ezzel?
Pár perccel később egy furcsa alak kezd formát ölteni a jégből... még sosem láttam ilyet, de hasonlít a repkedőkére... vajon honnan látta ezt az alakot Frost, hogy ilyet csinál?
Kis idő múlva a jégóriás életre kel, és elindul felénk. robusztus alakja félelmet keltene bennem, ha nem Frost idézte volna meg.
Ne.. neee!!
Pengéjével felénk közelít, de oldalra pillantva egyikük sem parázik..
És igazuk is lett, egy pillanat után már a fején ülünk a hatalmas lénynek, én kapok egy kisebb mélyedést hogy abban utazzak - de még így is csúszkálok.

A kilátás ilyen magasból egyszerűen csodás! Még sosem utaztam ilyen magasságban, nem lévén pegazus, és csak álom a repülés - de erre is van varázslat.

- Így ni. Nem a leggyorsabb közlekedési eszköz, viszont biztos, hogy a puszta látványtól megfagy a vér az ereikben! - szólal meg diadalittas hangon Frost.

Bizony, meg fog. Vagyr riasztják az őrséget, és ránk támadnak.

-Frost nem akarok ünneprontó lenni, de mi van, hogyha továbbadják a hírt, hogy jössz, és hogy mi kifosztottuk a falut?
Onnantól már Celestiáék tudni fogják hogy a felszínen vagy, és hogy fenyegetést jelentesz Equestriára...

<párb.folyt>
Justice RAINS FROM ABOVE!


0

#63 Felhasználó nem aktív   Robbie Rotten 

 • Gázszerelő
 • PipaPipaPipaPipaPipaPipaPipa
 • Csoport: Őstagok
 • Hozzászólás: 5.459
 • Csatlakozott: 05-augusztus 12
 • Location:Felcsút

Elküldve: 23 november 2014 - 10:22

Frost Breath

Ahogy megkezdjük dicsőségmenetünk lefelé a hegyoldalon, a régész kölyök máris kérdéseket szegez nekem.

- Hogy mi van akkor? - Mosolygok sejtelmesen. - Akkor minden a terv szerint halad. Egyetlen ép pónit fogunk hagyni, hogy az új uralkodónak elvigye a hírünket.

Hmm... Nem ártana jobban kifejtenem. Még a végén félreértés miatt pont ő lesz a hangya a gépezetben...

- Figyelj, nem akarom, hogy valami tévedésből elszúrd az egészet, szóval itt a tervünk első szakasza: gondolom te is elismered, hogy nem vagyok olyan volumenű trónbitorló, mint Pofaszakáll király volt. Egy kis jégvarázsolgatással túl messze nem fogunk jutni azonnali agyatlan offenzívával, még ha véletlenül magam alá is tudnám gyűrni a még minden bizonnyal ébredező Kristály Birodalmat, bele sem melegedhetne az ülepem a trónszékbe, mielőtt a két éj-nappali jómadár feltörli velem a palota összes padlóját. Így az első és legfőbb célunk, hogy belopjuk magunkat a hercegnő kegyeibe.
Tudom azt gondolod, hogy egy falu kifosztása erre nem a legjobb megoldás, azonban egyrészről mindenképpen szükségünk van ellátmányra, másrészről kevés jobb és ütősebb módja van, hogy megragadjuk az uralkodó figyelmét. Majd miután felveszi a kapcsolatot velünk, várhatóan kevésbé jó kedéllyel, elkezdhetünk tárgyalni. És pofátlanul hazudni fogunk. Megtehetjük, ugyebár, mivel állításod szerint nincsenek feljegyzések rólam.
A hivatalos sztori annyi, hogy még a felkelés idején az ellenállás egyik jelentős mágusa voltam, viszont miután egy bizonyos valaki cafatokra tépte a hadsereget, elbújtam és hibernáltam magam. Felkelvén durcás hangulatomban, nem tudtam, hogy ki van igazán hatalmon, és iszonyú bizonytalanságomban úgy találtam, inkább nem bízok meg a falusiakban, hanem egyelőre jegelem őket, mielőtt elmondhatnák a híremet az esetlegesen uralkodó zsarnoknak, az az egy személy teljesen véletlen szökött meg.
Ismervén a Kristály Birodalom eddigi uralkodóinak mentalitását, valószínűleg elfogja hinni a sztorit, ráadásul a támadás is bocsánatosság válik, mivel - és ezt nagyon jegyezd meg - mind az utolsó szálig az összes lakost csak a már említett fagyasztásba rakom. Így bármikor eloldozhatók úgy, hogy a sörényük szála se görbül. Én pedig ezt boldogan megteszem, ha a hercegnő elfogad engem szövetségesként. Ha pedig bejutottunk a tollai alá... onnan elkezdhetjük kavarni a trágyát.

Szétnézve még nem nagyon látok semmi falut. Kissé messze van... de ha Icy menetidejéből ítélkezek, akkor rövidesen odaérhetünk.

- Na agytröszt, valami kérdés, hozzáfűznivaló, meglátás? - Fordulok a történetturkász felé.

//Párbeszéd folytatása//
kép
0

#64 Felhasználó nem aktív   Dartheon 

 • Az első Póni-csatahajó kapitánya
 • PipaPipaPipaPipaPipaPipa
 • Csoport: Őstagok
 • Hozzászólás: 1.811
 • Csatlakozott: 19-február 14
 • Location:Calradia

Elküldve: 23 november 2014 - 10:49

Ascaroth

-Hmmmm.. ez működhet, Frost, nagyon tetszik a terved!
Valóban van rá esély, nem is kevés.Néhány országnál olvastam ilyenekről, hogy mások beépültek a rendszerbe majd átvették azt teljesen... ha nekik összejött, neked is sikerülhet!

Igen, ez valóban elmés egy ötlet.. de hogy mi lesz ebből.. ki tudja? Most már ráléptem az útra, a legjobb ha végigmegyek rajta.

- Viszont még annyi ,hogy Cadance még nincsen megkoronázva, szóval még nem hivatalos uralkodó, csupán később lesz az, valamikor a közeljövőben... addig egy öt fős tanács irányítja addig a várost. Mindenképpen ő lesz az uralkodó, elvégre másik - vagyis negyedik - alicorn nincsen Equestrián belül, aki képes lenné ellátni egymagában a teendőket, és mivel Cadence védte a várost, Sombra ellen plusz Shining Armor felügyeli a sarkvidéki dolgokat, így valószínű hogy ők kapják a trónt.

A falu körvonala lassan kezd kirajzolódni a fehér tájban, magunk mögött hagyva méretes lábnyomokat.

-Akkor mi a terv? Először lefagyasztasz mindenkit, és kipakoljuk a falut?

<párb. folyt>
Justice RAINS FROM ABOVE!


0

#65 Felhasználó nem aktív   Robbie Rotten 

 • Gázszerelő
 • PipaPipaPipaPipaPipaPipaPipa
 • Csoport: Őstagok
 • Hozzászólás: 5.459
 • Csatlakozott: 05-augusztus 12
 • Location:Felcsút

Elküldve: 25 november 2014 - 08:09

Frost Breath

- Röviden, tömören, igen. - Helyeseltem az archeológusnak. Persze ennél kicsit részletesebb cselekménysorozat áll a fejemben...

Oh. Megérkeztünk.

Nem túl nagy falu, de azért méretes. Itt-ott látni néhány gyertyafényt lobogni egy-két házban, azonban az utcák javarészt üresek. Senki sem annyira tökös, vagy agyalágyult, hogy az északi éjjeli fagyban kint sétálgasson.

Mégis ténfereg pár fáklya a szélén, meg látni beljebb is.

Persze, az őrség... Biztosan nem fognak nem észrevenni egy öt méteres gólemet. Akkor azt hiszem legjobb, ha akcióba lendülünk. A többiekhez fordulok.

- Oké gyerekek, most fognak beindulni a dolgok, - kezdek a közeledő község miatt ösztönösen halkabban beszélni. - Talán most jegelni fogunk mindenkit, de ha végbementek a tárgyalások a hercegnővel, fel kell őket olvasztanunk, így, bár nem tervezem, hogy személyesen találkozzanak akármelyikőtökkel, most fel kell vennünk a szerepeinket, hogy összhangban lehessenek az ő állításaink a miénkkel. Én leszek ugyebár egy rémült mágus a felkelő hadseregből. Icy, te a tanítványom leszel, aki az alakváltoztatás tanaiban szakosodott. Újfiú, te...

Fú, vele mi is legyen?

Mondjuk így is felismerhetetlen... Csak egy kis torzítás kéne.

A szarvam felragyog, majd rövidesen a csuhája felső rétegén végigvonulok mágiámmal, egy kis jéggel csillogó fagyos kékre váltva a színét, vállainál és csuklyáján még egy pár menő tüskét is csinálok. Végezetül benyúlok cuccai közé, kiveszem a jégcsákányát, azt is kicsit megtisztelem új dizájnnal, majd patái közé nyomom.

- ...neked nincs neved és nagyon dühös vagy. - Vigyorgok munkámra. - Persze így se nyírj ki senkit légyszi.

Ééés egy utolsó lépéssel meg is érkeztünk a falu széléhez. Pillanatokon múlik, hogy az őrök észrevegyenek egy ötméteres gólemet a határban. Lássunk is munkához.

Felágaskodok a hátsó lábaimra, rúgok egyet-kettőt az elsőkkel, majd ismét leérkezek teljes erővel az óriás hátára, mire homloklebenyi varázspálcám és szemeim egyaránt fehér fénybe borulnak. Másodpercek alatt az egész falu körül elkezd a semmiből rengeteg ívelt jégoszlop emelkedni, egyelőre még hézagosan, s rövidesen a tetőpontban találkoznak. Ekkor egy pillanatra megállok a varázslással, majd újfent dobbantok. Az eddig formált rudakból újabbak nőnek ki, rájuk merőlegesen, szépen egy rácsozatot alkotva, mely egy kicsit már gyorsabb folyamat. Megint szünetet tartok, s végül teljesen lehajolva, minden erőmet beleadva nekifogok az utolsó lépésnek...

A vázat pedig szépen bekebelezi egy 2-3 méter vastag jégfal, teljesen zárttá téve a kupolát.

Az amúgy is halvány holdfény ezen már nem tör át. A fáklyák maradnak az egyetlen fényforrások. Hallom is az őrök ijedt kiáltozását...

Ismét felegyenesedek. Bakker, ez a nagy építkezés eléggé megbódított. Kissé szédelegve szólok a kollégákhoz.

- Lerendezem az őrséget, és megverem a vészharangot, mert innen hallom, hogy szidja az anyámat. A ti dolgotok az lesz, hogy ha esetleg marad fegyveres, azt helyre tegyétek, és megmondjátok a felkelő falusiaknak, hogy a főtéren gyűljenek össze.

Ennek végeztével kiállok a gólemem buci fejének széléhez. Tőle nem messze, előttünk már gyülekezik pár strázsa, rémülten konstatálva a monstrumot. Látszólag azon tanakodnak, mi tévők legyenek, mivel nem mozdul, és engem sem vettek észre.

Aztán az egyikük lezárja a vitát egy "Szörnyeteg!" felkiáltással, és dárdáját beleállítja a babusom hasába.

Ejnye.

Ideje rendet tenni.

De rég is fagyaszthattam le valakit. Oh igen, én, a hatalmas jégmágus pár közönséges katona ellen... ez az esélyegyenlőtlenség annyira boldoggá tesz.

Annyira...

Hogy dalra tudnék fakadni.

Lágyan kopogtatok a kreálmányom buksiján, zongorajátékot imitálva, majd végül egy jéglépcsőt idézek, ami egyenesen a szedett-vedett bagázshoz vezet. Elkezdek menetelni lefelé, s kitárom énekes ajkaim.

- A hótenger ma a hegyeken áll, ugye vakít ez a fény?

- Az meg ott ki a frász?

- A szíved is jégbe zárva itt a vilááág peremééén...

- Állj meg ott helyben, gaztevő söpredék! Megszegted a törvény!

Hjajj... Nem tudják ezek, hogy kell végignézni egy előadást?

Így ni, majd ez a jégtégla megtanítja a leckét, már csicsikál is a hóban...

- Tudom, hogy eeelrontottam, rémes tettem fáááj...

- Szentséges hercegnők! Testi sértés!

Még egy tégla...

- Vajon hogy is volt, lehet mindegy mááár.

Hoppá. Egy dárda. Még időben felhúztam egy jégpajzsot. Viszont elhajol a tégla elől. Pimasz.

- A lelkem rég csak ettől félt, nagyon nehéz, hogy ma ez megtörtént! Hát jöjjön szél, és tél és hóóóóóóó! Tán így is jóóóóóóóó...

Leérve a lépcső aljára a maradék három őr karddal a szájban ront nekem. Nagy hiba.

- Legyen hóóó, legyen hóóóóóóóó!

Másodpercek múltán mindannyian saját jégbörtönükben dőlnek el megmeredten.

- Még sose volt hasonlóóóóóóóóóó! Legyen hóóó, legyen hóóóóóó! Olyan lelket mozdítóóóóóóó!

Az első pár háztömb közül újabb osztag bámul rám rémülten és dühösen. Néhányuk patái közé hamarosan letámasztott íjak kerülnek, amiket felhúznak és tüzelnek is, sietősen felrántott jégfalamra.

- Bááár tudnáááám azt, hogy mi lesz itt mééééééééééég! Jöjjön szááááz ooorkááááááán...

A barikádon átpattanó vakmerő közlegények fagyottan hullanak a földre. Patáim ráhelyezem az akadályra...

- ...és közben a szívemen ül a jég.

A hirtelen kirobbanó jégdarabok derékba törnek kettőt a távolsági húrosok közül, valamint pár strázsának a szeme közé plántálódva kiütik őket. A maradék két fegyvertelen hátrálni kezd, viszont táncos lépteim elől ők sem menekülhetnek el. Miután egy-egy tapintással őket is lefagyasztom az utolsó íjból még egy nyíl suhan el fejem felett. Észrevévén, hogy észrevettem, újabb lövést próbál felhúzni.

Hiába.

- Ma fura erők jönnek a messzi távolbóól. Ez az el nem múúlóóó éérzééés, a szeenvedééélyrőőől szóóóól!

A főutcán kicsit távolabb eső csapatot látszólag kicsit sokkolja, hogy mirelit sorsra jutott bajtársukat szánként használva csúszok feléjük, azonban az éppen elég időt ad, hogy egy-egy orrot megbökve csatlakoztassam őket a kiállításhoz.

- Ez itt és most sorsfordító-

Megint tőrökkel jönnek. Unalmas.

- -legyen hát minden jég és hó!

Pont akkor sikerült, mikor összetalálkoztak felettem a levegőben, imádom magamat!

- Varázsos hangon szól a szííííííív...

Hirtelen a távolban valami érdekes tűnik fel. Egy közelítő kődarab. Egy katapultból.

Miért van ezeknek katapultja?

Sebaj, erre rácsesznek.

Hátrább pattanok, ahogy megerősített jégből eszkáválok magam alá egy libikókát, a másik végét ha minden igaz, pont oda téve, ahova...

...IGEN!

- Úúúgy híííííííííííííííív!

A pszichológiai hadviselés sikeresen folytatódik, ahogy egy elmebeteg jégmágus az eget átszelve, magas C-t megütve repül feléjük. Beérkezésem előtt egy szép jégtömböt szülök magam alá, ami a landolásommal tönkre is vágja ostromgépüket.

- Ugye jóóó? Ugye jóóóóóó? Hogy a gondom a széllel száááááá-ááááál?

A közelharci konfliktus ismét Frost Breath javára zárul! Az egyetlen szerencsétlen flótás rémülten kúszik hátra a földön, fegyvereit eldobván.

- Ugye jóóó? Ugye jóóóóóóóó?

Nekiütközött az egyik ház falának, nincs tovább menekvés. Szemeibe nézek, melyek szélében könnyek gyűlnek.

- Nem sííírok többééé máááááááááár!

Rémült sikolya vele együtt a jég csapdájába esett.

- Naaagy léééépééééééés itt otthon vááááááááááááár!

Áh, a következő sarok már a főtér, a toronnyal együtt, aminek csúcsában minden bizonnyal a vészharang vár. Dobbantok egyet, mire az ösvény tükörjéggé válik, amin önfeledten korcsolyázhatok át. Ezer éve nem szórakoztam ilyen jól!

Mondjuk a következő terep igen üresnek tűnik...

- Ami vooolt nem fááááááj...

Oh.

Oh basszus.

Ahogy a közepére érek feltűnik a kompánia akikre itt szétszórva számítottam. Barikádok mögött, két oldalt, nekem szegett íjakkal, dárdákkal... és mik azok a baljós fémcsövek?! A nyilaik pedig lángolnak.

Ez húzós lesz...

Hatalmas robaj keletkezik, amint egyszerre elszabadul felém az egész Tartarosz. De még a káoszon, s sípoló füleimen keresztül is tart dalom!

- A szívem hózáporként fúj majd mindent áááááááááát! A lelkem hadd vágtasson, hadd tomboljon szóljon háááááááát! S végül ha minden perced jégkristállyá váááááááááááááált...

Végre földet érek.

Egykori oppozícióm helyén gleccserek állnak. Kicsit olvadt, megtépázott gleccserek, bennük nyilakkal, sekély lyukakkal, dárdákkal, bennük halálra rémült patásokkal...

Olyan nyugodt.

- ...A holnap rááám talál és a múlt lehull majd rááááááám!

Emelvények törnek elő a földből, egyenesen a torony csúcsáig. Vidám léptekkel pattanok fel rajtuk.

- Ugye jóóóóó? Ugye jóóóóóóóó? Ahogy elvisz a fénylőőő hóóóóó-óóóóó? Ugye jóóóóóóóó, ugye jóóóóóóóóóóóóó, az erőőő bennem jááááááááááááár!

Egy utolsó vetődéssel az építmény csúcsában találom magamat. A haranggal... és még egy katonával együtt.

Amint megragadom vállait és magam felé fordítom, látom, ahogy egy világ bomlik össze benne.

- Néééééézz moooost ráááááááááááááááám, minden mááááás vooooolt réééééééééééééééééééééééééééééééééééég!

Átkarolom, majd vele együtt az előző hosszon végrehajtott, vértől és áldozatoktól mentes, patyolat tiszta, csillogó mészárszékhez fordulok.

- De ma úúúúj naaap váááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááár!

Leültetem a tetőt szegélyező apró kőmagaslatra, s megtört, üres tekintetébe nézek.

- ...és közben a szívemen ül a jég.

Végezetül egy apró puszit nyomok az orrára, amitől csatlakozik a lenti szobrászat-művészethez.

Mind lélekben...

...mind fizikailag, egy egészséges taszítás után. Természetesen a fagyburkolat felfogja az esést, kutya baja.

Odabattyogok és rohadtul büszkén magamra egy egészségeset rúgok a vészharangba. Bár lehet csodálatos előadásom már felkeltette a lakosok háromnegyedét...
kép
5

#66 Felhasználó nem aktív   redmark 

 • Hű tag
 • PipaPipaPipa
 • Csoport: Tagok
 • Hozzászólás: 312
 • Csatlakozott: 08-április 14
 • Location:Esztergom

Elküldve: 25 november 2014 - 10:15

Morgan

- Szóval...érdekel egy ajánlat? Velünk tarthatnál a Kristály birodalomba, nagy hasznát vehetnénk a tudásodnak. - töri meg végül Clearlight az egyre kínosabbá váló csendet, amiben eddig haladtunk a léghajó felé.

- A Kristály birodalomba? - torpanok meg meglepetten – Hát...hát...
Nos lássuk csak, ellene:
Itt is lenne azért még mit tanulnom...bár már jól kiismerem magam a helyi növények között.
Itt kellene hagynom Zecorát...bár biztos megértené, hogy el akarok menni.
Mellette:
Lássuk csak, egy egész birodalomnyi felfedezésre váró recept és növény...ráadásul az elmúlt ezer évben senki sem bolygatta...szóval egy ezer éve érintetlen növényvilág és egy csomó potenciálisan ismeretlen recept.
- Persze hogy érdekel! - tör ki belőlem a lelkes válasz elmosolyodva, rögtön miután gondolatmenetem végére érek.

Végül továbbindulok az eredeti úti célunk, a léghajó felé arcomon továbbra is széles mosollyal, miközben azon gondolkodok, hogy vajon mik várhatnak majd rám a Kristály birodalomban.
kép
A flap of Fluttershy's wings on one end of the world may bring peace and beauty to the other.
Az eredeti mű és alkotója

Spoiler
2

#67 Felhasználó nem aktív   Asorg 

 • Griffon Fucktard
 • PipaPipaPipaPipa
 • Csoport: Őstagok
 • Hozzászólás: 880
 • Csatlakozott: 25-július 13

Elküldve: 13 december 2014 - 08:16

Mirk Neb

- Hozz még három pohárral. - Vetem hátra a kocsmárosnak aki szemeit forgatva kezdi csapolni a cidert. - De uzsgyi ám, nem akarok kiszáradni. - Pár pillanatra megállt a korsó a kristálypóni kezében. - Ja és ha bele mersz köpni akkor Burley csinos kis jelmezt csinál abból a csillogó kis testedből. - A mellettem lévő izomkolosszus felröhögött majd, szúrós szemekkel követte a csapos minden mozzanatát - És higgy nekem még élvezné is.

Már több napja hogy megkaptam a fizetést a farkasokért - vagy mik voltak azok - és már fel is éltük az 50 bit... Igen 50 bitet. Míg a távolban voltunk kiegészítették még a fejdíjat, az utolsó áldozatra való tekintettel.

- Fogadjunk hogy ki issza meg hamarabb. - Nézett Burley Blurbitre.

- Jó, - Nézett fel rá unottan a földipóni. - 1 bitet teszek rád.

- Állom! - Csapott az asztalra a Griff és még mielőtt a csapos letehette volna az asztalra a nedűket, fel is kapott egyet majd pillanatokkal később hajította is a sarokba a kiürült korsót.

- Jó... most már 3 bittel jössz. - sóhajtott fel a szemüveges pofáját a patái közé süllyesztve.

- Igen, legközelebb jobban is figyelhetnél rá min fogadtok - Néztem az értetlen Griffre. - Nem tudom mi a szánalmasabb az hogy ezt bevetted, vagy hogy nem is érted mi történt - Röhögtem. - Hé te csillogós ne hogy elmenj innen nem látod hogy kiürült a pajtásom pohara.

A kristálypóni segélykérően nézett oldalra a két őrre, kik nem rég a hideg elől betértek egy-egy forró teára, de ők kitartóan fókuszáltak az ablakra. Legalábbis az azon átszűrődő, fényparádéra.

Villogások. Mi van? Ilyen későn? Valami nem stimmel...

Pár pillanat alatt már a székek felrúgva feküdtek és az ajtó nyikorogva lengedezett utánuk.

- Ami vooolt nem fááááááj...

Valaki elkorcsolyázott az ajtó előtt? Érdekesnek ígérkezik. Feltápászkodva az ajtóhoz sétáltam az összes vendéggel együtt és az ajtón kibámulva figyeltem a jelenetet, ahogy egy ismeretlen unikornis lefagyasztja a fél őrséget... és énekel.

- Ti... ti nem segítetek nekik?

- Bocs, de nem fizetnek érte...
3

#68 Felhasználó nem aktív   Dartheon 

 • Az első Póni-csatahajó kapitánya
 • PipaPipaPipaPipaPipaPipa
 • Csoport: Őstagok
 • Hozzászólás: 1.811
 • Csatlakozott: 19-február 14
 • Location:Calradia

Elküldve: 19 december 2014 - 10:25

Ascaroth

- Lerendezem az őrséget, és megverem a vészharangot, mert innen hallom, hogy szidja az anyámat. A ti dolgotok az lesz, hogy ha esetleg marad fegyveres, azt helyre tegyétek, és megmondjátok a felkelő falusiaknak, hogy a főtéren gyűljenek össze - hangzik az utasítás Frosttól.

A falu köré valami furcsa kupolát készít a jégből, ami teljesen kizárja a hold fényét, csak a fáklyák adnak valamennyit, de nem keveset.
Elképedve, és egyben elborzadva nézem Frost táncát (vagy ámokfutását? Igen, inkább lehet annak nevezni.).

Te Szent Celesztia, mit engedtem én a világra?

Miközben Frost halad beljebb, a falu közepe felé, a kérés szerint indulok és további őröket keresek, de nem sok akad rövid utamon, akik még harcképesek lennének.

Mágiámmal magam előtt a jéggel bevont csákányomat tartom, miközben egy vastag, három-négy réteg ruhában sétálok, amit Frost előtte lekezelt jéggel. Tetszik, legalább van valami stílusérzéke is!

Na.. akkor össze kell terelni a póninépeket, a legegyszerűbb, hogyha a kocsmába megyek, és kitessékelem onnan a népeket.Az infók úgyis onnan terjednek a leggyorsabban.

Arcom teljesen el van takarva a körbetekert sál miatt, és perce a kapucni, meg a sapka is rásegít arra,hogy csak egy mozgó ruhakupacnak nézzenek.
Mogorva ábrázatot öltve magamra - bár úgyse látja senki, akkor minek? - indulok el a falu közepe felé, Frost úgynevezett "rémtettei nyomának" útját követve (Ahogy majd minden bizonnyal a törikönyvek emlegetnék ezeket az eseményeket.)

Egy jégbe fagyott póni itt, egy másik tátott szájú tömbösített póni ott, és egy nagy kupac katona egy kockán belül amott.
Szép munka, és ahhoz képest, hogy ezer éves, jól tartja magát!

Vajon hol lehet aaa k, és.. áh, ott a kocsma!

Közben pár sikoltozó pónit veszek észre, és újabb őrök fagynak meg Frost nyomán, ahogy haladok előre.

Egy ház mellett sétálok el, amikor egy oldalról kiugró alak jön belém. letörve azon a részen a jégdarabokat, ahol nekem ütközött. Puhán érkezek meg a hóra, vastag ruhám felfogta az esés erejét.Oldalra fordítom fejemet, és..

Hopp, egy őr, próbál elszaladni a faluból! Ő is lökött fel, a szemét!
Aztajóéletbe, hát nem tanították meg a jó modorra? És azt, hogy harcolni kell, és védeni a falut mindhalálig?

Mágiám segítségével a rohanó földipóni hátsó két lábát megfogom, és felemelem a földtől.
Fejjel lefelé lóg a szerencsétlen..
Áh, szegénykével, most mit csináljak?

Öljem meg? Semmit sem követett el, és amúgy is.. jobb lenne lefagyasztani, de nem értek hozzá. Talán Icy...?
Egy szénát, nem várok rá!

A testét meglendítem egy ház falának.
Az őr kiáltása nem nagyon tűnik fel senkinek, elvégre Frost hangosabban énekel, mint ahogy ő ordít. Ej, szegény pára.

*Puff*

A teste nekicsapódik egy házfalnak, de még mindig eszméleténél van.
Igen, talán ha a feje ér oda először, nem?

Arrébb viszem a házfaltól, majd még mindig hátsó két lábát fogva meglendítem a testét úgy, hogy a lábát megállítom a házfaltól fél pónihosszra, és a lendület miatt pont a fejét csapja be! S mivel páncélos sisak van rajta, így csak elájul remélhetőleg.

Még mindig a hóban fekszek, és onnan rángatom az őr testét, akinek most a feje csattan a házfalon.
Na végre, már nem mozog!

Magamhoz lebegtetem ernyedt testét, és lerakom a hóba. Még szerencsére lélegzik.

De más dolgom van, ideje a kocsmába menni!

Csákányomat magam előtt lebegtetve ismét a kocsma ajtaját azzal vágom... azaz vágnám be, hogyha nem lenne nyitva, és nem bámulnának ki egy jó páran az ajtón.
Mi a széna ilyen érdekes?!
Ja, Frost. oké.

- Figylejetek ide, falu népei! Frost Breath veletek kíván beszélni! Menjetek hát a főtérre, ott vár rátok. De ne feledjétek, nem érdemes vele ujjat húzni, és azt sem, hogy titeket gazdagon meg tud jutalmazni.
Most pedig siessetek, irány a főtér!
Justice RAINS FROM ABOVE!


1

#69 Felhasználó nem aktív   Asorg 

 • Griffon Fucktard
 • PipaPipaPipaPipa
 • Csoport: Őstagok
 • Hozzászólás: 880
 • Csatlakozott: 25-július 13

Elküldve: 20 december 2014 - 12:12

Mirk Neb

Egyszer csak egy unikornis jelenik meg mellettem, egy csátányt lebegtetve. Már fel is emelte hogy lecsapjon de az utolsó pillanatban mintha meggondolta volna magát. Bár így is sikerült a földrekényszeríteni azt a pár gyáva kristálypónit. Sőt a kocsmáros vissa is menekült a pult mögé.

- Figylejetek ide, falu népei! Frost Breath veletek kíván beszélni! Menjetek hát a főtérre, ott vár rátok. De ne feledjétek, nem érdemes vele ujjat húzni, és azt sem, hogy titeket gazdagon meg tud jutalmazni.
Most pedig siessetek, irány a főtér!

Érdekes, megfélemlít. de nem támad. És a drágalátos, dalos szájú Frost csak beszélni kíván. Bár a jéggé fagyott őrség nem erre utal... Plusz gazdagon megjutalmaz? Érdemes lenne ennek utána járni.

- Hallottátok - fordulok, hátra a porban kúszó patásokhoz - Frost Breath beszédet kíván mondani, ne legyetek már ijen félősek! Hol marad a vendégszeretet?

Majd miután a maradék póni is elindul a főtér irányába én is kimegyek az épületből, miután felmarkoltam italom, és a kocsma falának dőlve nézem a távolodó lakosokat. Még hátra szólok a írnokomnak.

- Blur, szólhatnál Silversnek. - A szobájában sebesen fekvő felderítőre utalva - Lehet ez őt is érdekelné.

Nagyot kortyolok italomból és kíváncsian figyelem a további fejleményeket.
0

Téma megosztása:


 • (4 Oldal)
 • +
 • « Első
 • 2
 • 3
 • 4


Gyors Válasz

  

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó