Hunbrony Fórum: Kérdések és Válaszok - Hunbrony Fórum

Ugrás a tartalomhoz

Welcome to our forums

Join us now to get access to all our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, and so, so much more. It is also quick and totally free.
 • (39 Oldal)
 • +
 • 1
 • 2
 • 3
 • Utolsó »

Kérdések és Válaszok Kérdések és válaszok sorozattal és a rajongókkal kapcsolatban

#1 Felhasználó nem aktív   EnormousMac 

 • Anomén
 • Csoport: Adminok
 • Hozzászólás: 147
 • Csatlakozott: 20-december 11
 • Location:Bronyville

Elküldve: 01 január 2012 - 10:51

Az eredeti téma utolsó hozzászólásai bemásolva.

Prince Terra
Az equestria Daily-n olvastam ezt a sort:
"Don't send OC ponies!"

Mit takar az OC rövidítés?

FallingStar
A saját pónid.

Enormous Macintosh 
Pontosítok: Original Character, azaz egyedi szereplő, akit te találtál ki. Általában mindenki mintáz egyet magáról, így ha valaki "az" OC-jéről beszél, akkor arról van szó.
Az idézett rész a Hunbronyn is szabály, kivétel a crossover.

Hubbera
Pontosítok, az original character szó szerinti  jelentése eredeti
karakter :P

Enormous Macintosh 
A lóherém kivan a szóismétlésekkel :P amúgy sem arról vagyok híres, hogy szótári alakra fordítanék.

FallingStar
Úgy tudtam, hogy Owned Character, de tökmindegy, nagyjából ugyanazt takarja.:D

Igaz, egy kis fogalomzavar nálam is fennáll: mert a halálra emlegetett leendő (de a megszületéstől még távol álló) ficem kéttucat karaktere... az OC, vagy nem OC?:D Magyarul: csak Falling Star számít részemről OCnek, vagy a teljes ménes?

bobmortar
Falling Star az tulajdonképpen a póni alteregód, tehát OC, hiszen te találtad ki, viszont az összes többi szereplőd, aki nem a sorozatból van "kilopva", szintén OC ugyanezen okból, annyi, hogy ők nem mind az alteregóid (jó esetben, ha igen, az nagyon komoly skizofréniára utal :D ).

FallingStar
Kéttucatos skizofrénia? Seems legit.:D
Éppen elég az, hogy van Falling Starból kanca is, meg csődör is.XD
Thx, man.:D

Thorin
Azért vegyük hozzá, hogy elsőként az OC az original content volt azaz saját tartalom, minden, amit nem az eredeti műből vettél át, hanem te tettél hozzá a saját írásodban, aztán lett belőle character, azaz szereplő, mivel ezek bizonyultak kiemelten problémásnak (ezek tudják leginkább megváltoztatni a mű jellégét és itt alakult ki a mary sue probléma is).

bobmortar
Ha már így felhoztad, rákérdezek. Annyiszor olvastam már ezt a mary sue dolgot, főleg a past sins-szel kapcsolatban. Mi ez? Mit jelent és honnan jön?

Thorin
Egy Star Trek fanfic (az egyik első ilyen alkotás volt) OC-je a név forrása, akibe Spock (az érzelemmentes Vulkáni ügye) szinte azonnal belezúg és a történet problémáit sorra könnyedén megoldja, miközben az eredeti szereplő gárda (aki addig galaxis megmentésből jelesre vizsgázott napi szinten) semmit nem tud hozzá tenni.

Általában a nevetségesen túlerős és túlajnározott saját szereplőre mondják, akit mindenki kedvel és mindent megold, még akkor is, ha erre nincs indok. (és az átírás előtti Past Sins Nyx-e valóban hajazott erre, bár nem jobban, mint az eredeti sorozat Twilightja, vagy a teljes mane 6).

Halmazati probléma, ha az OC-d, aki Mary Sue-ként viselkedik, tényleg a saját karaktered, azaz magad idealizált megformálása, nem csupán egy kitalált karaktered.

FallingStar
Tehát a lényeg, hogy az OCd is "halandó" legyen, tudjon hibázni, és tanulni belőle. Ha minden problémát nem éppen reális módon kisujjból (patából?) lekezel, hol marad az izgalom?

FallingStar
(de ez csak saját vélemény:D)

bobmortar
Köszi Thorin!
(Nem csoda hogy nem vágtam, nem sok közöm van a Star Trekhez...)
Átírás előtti Past Sins-t olvastam, de nekem nem tűnt annyira OP-nak Nyx (még annyira se, mint a hivatalos, sorozatbeli Twilight szokott lenni alkalmanként).

Thorin
Igazából Nyx esetében a legfőbb bűn az volt, hogy alikornis. Azt a trope-okon edződött brony-k azonnal Mary Sue-nak bélyegezték, minden egyéb értékelés nélkül.

Claw of Snowmane
! 11. epizód spoilerwarn !
Szóval kaptunk pár inkoherenciagyanús dolgot. Az egyik, hogy említettem, hogy vagy sík a világuk vagy rendesen bolygó. Namost, amikor Twi az iskolába próbál bejutni, mögötte a táblán egy gyűrűs bolygó van a táblán. Tehát esélyes a második. Pinkie azt mondja, hogy a világ kerek, ergo, megint a második. Akkor jön a nagy wtf. Az egyszarvúak az egész bolygót forgatják?! Vagy a napot?!
Celestia és Luna nem létezett, de a zászlón már ők vannak. Butthow?

Bright Glow
Tudjátok szerintem ez az Egész FIM egy nagy kirakós amiben a háttér információkból kell építkeznünk, hogy megértsük Equestria történelmét illetve, hogy hogyan működnek a dolgok ott, de hogy még se legyen ilyen egyszerű a dolgunk a Hasbro gondoskodott arról, hogy adagolja az infókat ráadásul pont a kulcsfontosságú infók hiányoznak, így minél többet tudunk meg annál több a kérdésünk ráadásul egyes infók képesek szinte teljesen felforgatni azt a képet amit a már megszerzett infókból csináltunk

Thorin
A napot és a holdat mozgatják, a világ szvsz geocentrikus, azaz Equestria (vagy a bolygó amin elterül, ha nem ez a bolygó neve,ez sem tisztázott, bár ügye új vidéken alapították) van középen, és körül kering, vélhetően szabályos körpályán a nap és a hold (és persze a bolygó szintén dőlt tengelyű, egyébként még pegazusokkal is nehéz magyarázni az évszakok változását)

Claw of Snowmane
Ja, igen, a geocentrikus világ eszembe se jutott, de nem hülyeség. Nem kell dőlt tengelyűnek lenni. Egy egész országra kiterjedő fagyot tud okozni 3 -4 jeges szellempóni, szerintem ugyanígy alakíthatják az időjárást más mágikus erők is.

Thorin
sőt, ha a napot mozgatja közvetlen Celestia, akkor miből is áll neki, hogy télen nagyobb körben mozgassa?

Hmm, asszem a fizikát tényleg ki kéne dobni a pónikról való elmélkedések során az ablakon.

Leaderothala
ott a pont XD

Bright Glow
Nos véleményem szerint ez még a Discord előtti időszak, mert még a hercegnő pónik sehol és az unikornisok kezelik a napot és a holdat.

Prince Terra
Azért vannak szerintem a zászlón, mert ez egy  elég régi pónitörténet. valószínűsíthetjük, hogy annak  a zászlónak a kinézete már kiveszett  a köztudatból.
A Heliocentrikus világ már (számomra) világos volt, mint hogy az is hogy egy bolygón élnek. Twilight üstökötökről beszél, ami elképzelhetetlen lenne egy "lapos" világban, plusz, amikor felavatják az új ablakot amin mind Discord legyőzése látható, ott van egy földgömbrészlet is , illetve valahol láttam egy naprendszer ábrázolást is (egy kissebb méretben látható a "The Best Night Ever" részben is, amikor Twilight szalad Celestiához, ott látható, hogy 3-4 bolygó van egy elég nagy égitest körül(meg valahol láttam nagyban is, de nem emlékszem hol).
Inkább azt mondom Celestia az egész naprendszert az uralma alatt tartja, és szervezetten irányítja. Elég sok mindent elárulnak azok az ablakok

Claw of Snowmane
Az egyszarvúk Celestia előtt is tudták uralni az égitesteket. Az üstökös pedig nem kizárt egy „lapos” világban.

Sky Wing
De ha az egyszarvúak Celestia előtt is tudták irányítani az égitesteket akkor miért vette át tőlük ezt a feladatot?

Hubbera
Hehe, zsarnokság, ahogy az én RPmben mondanám :P

Prince Terra
igaz, nem tudom honnan vettem hogy nem lehetséges az üstökös egy lapos világban.
Viszont ha érdekel valakit, megtaláltam a Equestria naprendszerét, egyből az első részben van
az elején amikor Luna holdba zárásának történetét mesélik. "nap"rendszer
sőt ami a legszebb, hogy találtam rá valós megfelelőt is.
Mivel 6 bolygó van ebben a rendszerben (a hatodik nem látszik rendesen, de
ott van a harmónia elemei mögött, méghozzá maga a pónik bolygója)
ezért szerintem ez a naprendszer ihlette meg a rajzolókat:  Kepler 11
(ráadásul van ott földhöz hasonló bolygó is)


Persze ezek csak feltételezések, ráadásul ez csak egy rajzfilm, tehát valójában
valószínűleg nem léteznek sajnos. Viszont tetszik az hogy ennyire körbeírják a történetet, 
még ha csak "eldugott" képek formájában is. Claw of Snowmane
Nem vette el. Emlékezz, azt mondta ha jól emlékszem, Twilight, hogy a legtöbb egyszarvú varázsereje csak a feladatának elvégzéséhez elég. Celestia feladata a nap felkeltése. Szó nincs elvételről.

Sky Wing
Én nem azt mondtam hogy elvette hanem, hogy átvette.Nem ugyanaz:P

Claw of Snowmane
Bocs, igaz.

Bright Glow
Re: [#6503] Re: Kérdések / Válaszok
Én úgy gondolom, hogy az, hogy az unikornisok irányítottak az még Discord uralma előtt volt és gondolom amikor a hercegnők legyőzték Discordot akkor az unikornisok átadták ezt a feladatot a hercegnőknek részben a hercegnők hatalma miatt részben kényelmi okok.
2011. december 20. 15:59 Claw of Snowmane írta, <clawofs...@gmail.com>:
Bocs, igaz.


Claw of Snowmane
Re: [#6503] Re: Kérdések / Válaszok
De írtam már a választ erre korábban. Minden póninak megvan a maga feladata, képessége. Celestia előtt volt olyan póni, aki a bolygók mozgásáért volt felelős. Úgyhogy szó nincs arról, hogy bárki bármit átadott volna bárkinek. Tia rájött, hogy az ő képessége a napot (illetve ha heliocentrikus vagy a mienkhez hasonló rendszert nézünk, akkor inkább a saját bolygójukat forgatja, nem egy egész naprendszert) az égre emelni. Más unikornis meg egyszerűen nem volt, aki ezt meg tudná tenni. Miért? Azért, mert ha ez a képessége, akkor úgyis ezt fogja csinálni.

Prince Terra
honnan tudnám megszerezni a második évad angol nyelvű feliratát?

Thorin
Például innen, bár nem biztos, hogy ez a formátum mindenhez jó:

http://grayjeager.bl...aison-2_23.html

(nem kell megijedni a francia szövegtől, bár aki akarja, az francia felíratott is talál itt, alatta van angol is.)

Prince Terra
köszi

Claw of Snowmane
Hogyhogy nem biztos, hogy mindenhez jó?

Tia
Én azt szeretném kérdezni, hogy mi ez a 4. fal? Elég sok helyen olvastam, és már nagyon érdekelne xD

Enormous Macintosh 
Egy színházi szakkifejezés volt eredetileg, a színészeknek úgy kellett játszania, hogy nem nézhettek a közönségre, mintha a színpadnak négy fala lenne. A negyedik fal tehát a nézőtér és a színészek közötti képzeletbeli választóvonal.

Bright Glow
Azt hiszem, hogy ez a kép az egyik legjobb szemléltetőja a 4. fal áttörésének:
http://fav.me/d3hqji2
0

#2 Felhasználó nem aktív   Terra 

 • Lemonwater
 • PipaPipaPipaPipaPipaPipaPipa
 • Csoport: Csikó
 • Hozzászólás: 2.361
 • Csatlakozott: 20-december 11
 • Location:You can't even imagine.

Elküldve: 02 január 2012 - 04:47

azt kérdezném, hogy melyik My little pony részben jelenik meg Dazzleglow
kép
0

#3 Felhasználó nem aktív   Tia 

 • Tag
 • PipaPipa
 • Csoport: Tagokk
 • Hozzászólás: 19
 • Csatlakozott: 02-január 12
 • Location:Trixie Land

Elküldve: 02 január 2012 - 05:14

Dazzleglow a My little pony Tales Up, up and away című részében volt.

Anything you can do, I can do better ;)
0

#4 Felhasználó nem aktív   Terra 

 • Lemonwater
 • PipaPipaPipaPipaPipaPipaPipa
 • Csoport: Csikó
 • Hozzászólás: 2.361
 • Csatlakozott: 20-december 11
 • Location:You can't even imagine.

Elküldve: 02 január 2012 - 05:44

Ez elég.... érdekes volt... :blink:
Mindegy, ami érdekelt, azt megtudtam.

Köszi.
kép
0

#5 Felhasználó nem aktív   Bright Glow 

 • Cukijegy Lovag
 • PipaPipaPipa
 • Csoport: Tagok
 • Hozzászólás: 333
 • Csatlakozott: 21-december 11
 • Location:Dunakeszi

Elküldve: 02 január 2012 - 10:02

Látom megelőztél Tia. Amúgy az az egyik fő kedvenc részem a sorozatból.
képkép
0

#6 Felhasználó nem aktív   GeN.Garus 

 • Draconian Executor
 • PipaPipaPipaPipaPipaPipa
 • Csoport: Őstagok
 • Hozzászólás: 1.937
 • Csatlakozott: 20-december 11
 • Location:Drakonian

Elküldve: 02 január 2012 - 10:13

Üzenet megtekintéseIdézés: Bandi - Dátum: 02 január 2012 - 10:02

Látom megelőztél Tia. Amúgy az az egyik fő kedvenc részem a sorozatból.


Lol ezt a részt pont nemláttam XD
indörökké Equestria! Mindörökké Őfelsége Luna!!

SPARTA!

Spoiler

kép
0

#7 Felhasználó nem aktív   Lucky Roll 

 • Certified Witch-Killer
 • PipaPipaPipaPipaPipaPipaPipa
 • Csoport: Őstagok
 • Hozzászólás: 2.268
 • Csatlakozott: 16-január 12
 • Location:Behind you!

Elküldve: 30 január 2012 - 11:56

Csak nekem ragadta meg a figyelmem, hogy ebben a részben Flam (vagy Flim?) ekképp fogalmazott: "the whole kingdom of Canterlot"? Idáig úgy gondoltam, Equestria fejedelemség (mivel az uralkodójának a címe hivatalosan is hercegnő), de most akkor micsoda is? Canterlot nem lehet külön államforma, vagy...? :blink: *összezavarodik*
kép

It's official. Pony is the new manly.
0

#8 Felhasználó nem aktív   Sir Spike de Draco 

 • Tag
 • PipaPipa
 • Csoport: Tagok
 • Hozzászólás: 89
 • Csatlakozott: 08-január 12

Elküldve: 31 január 2012 - 12:34

Üzenet megtekintéseIdézés: Lucky Roll - Dátum: 30 január 2012 - 11:56

Csak nekem ragadta meg a figyelmem, hogy ebben a részben Flam (vagy Flim?) ekképp fogalmazott: "the whole kingdom of Canterlot"? Idáig úgy gondoltam, Equestria fejedelemség (mivel az uralkodójának a címe hivatalosan is hercegnő), de most akkor micsoda is? Canterlot nem lehet külön államforma, vagy...? :blink: *összezavarodik*


Erre hadd válaszoljak Celestia nevében: "Én vagyok a hercegnő. Az van amit én mondok. Ha nem tetszik, irány a Hold." :D
0

#9 Felhasználó nem aktív   EnormousMac 

 • Anomén
 • Csoport: Adminok
 • Hozzászólás: 147
 • Csatlakozott: 20-december 11
 • Location:Bronyville

Elküldve: 31 január 2012 - 02:22

Az eredeti koncepció szerint queen lett volna, legalábbis Faust valahogy így fogalmazott: a Hasbro nemigen szólt bele a munkájukba, csak néhány dologhoz ragaszkodtak, például hogy kell bele egy divatpóni, és hogy királynő helyett hercegnő legyen.

Rarityt hát a Hasbronak köszönhetjük, mint ahogy az értelmetlen uralkodói rendszert is :P
0

#10 Felhasználó nem aktív   Terra 

 • Lemonwater
 • PipaPipaPipaPipaPipaPipaPipa
 • Csoport: Csikó
 • Hozzászólás: 2.361
 • Csatlakozott: 20-december 11
 • Location:You can't even imagine.

Elküldve: 31 január 2012 - 02:47

Üzenet megtekintéseIdézés: EnormousMac - Dátum: 31 január 2012 - 02:22

Rarityt hát a Hasbronak köszönhetjük, mint ahogy az értelmetlen uralkodói rendszert is :P


Azt tudjuk, ki lett volna helyette? Vagy lett volna helyette egyáltalán valaki?
A nagylelkűség nekem nem tűnik annyira utólag hozzácsapott elemnek.
kép
0

#11 Felhasználó nem aktív   Thorin 

 • Kritikus
 • PipaPipaPipaPipa
 • Csoport: Tagok
 • Hozzászólás: 661
 • Csatlakozott: 20-december 11
 • Location:Wrong side of the 4th wall

Elküldve: 31 január 2012 - 09:23

Tudtommal a Suited for Succes rész az, ahol beleszóltak, hogy kell egy divatbemutatós rész a ruha jellegű kellékek reklámozásához, amit persze eléggé kifigurázva kaptak vissza, de nem zavarta a Hasbro-t.

A kingdom of Canterlot tényleg érdekes darab, talán csak úgy járt ez esetben a county, mint ahogy a Duke Blueblood, nem bíztak abban, hogy azt megérti a célközönség. Emiatt maradtak ez egyszerűbb és ismertebb formáknál, ami viszont értelmetlen.
0

#12 Felhasználó nem aktív   EnormousMac 

 • Anomén
 • Csoport: Adminok
 • Hozzászólás: 147
 • Csatlakozott: 20-december 11
 • Location:Bronyville

Elküldve: 31 január 2012 - 10:31

Üzenet megtekintéseIdézés: Terra - Dátum: 31 január 2012 - 02:47

A nagylelkűség nekem nem tűnik annyira utólag hozzácsapott elemnek.

Igen, valahol fellelhetők az eredeti dizájnok is. Pinkie Pie helyett például lett volna Surprise, ugyanolyan alakban csak szőke hajjal és fehér szőrrel.
Nem azt mondom, hogy a nagylelkűség elemét a Hasbronak köszönhetjük, hanem Rarityt a mostani formájában. Talán nem lett volna divattervező, ha a Hasbro nem szól bele. Tudtommal ezt már a tervezésnél kikötötték, bár lehet, hogy tévedek.
0

#13 Felhasználó nem aktív   Moonshiner 

 • Law abiding citizen (especially §34)
 • PipaPipaPipaPipaPipa
 • Csoport: Őstagok
 • Hozzászólás: 1.185
 • Csatlakozott: 04-január 12

Elküldve: 31 január 2012 - 10:46

Üzenet megtekintéseIdézés: Lucky Roll - Dátum: 30 január 2012 - 11:56

Csak nekem ragadta meg a figyelmem, hogy ebben a részben Flam (vagy Flim?) ekképp fogalmazott: "the whole kingdom of Canterlot"? Idáig úgy gondoltam, Equestria fejedelemség (mivel az uralkodójának a címe hivatalosan is hercegnő), de most akkor micsoda is? Canterlot nem lehet külön államforma, vagy...? :blink: *összezavarodik*


Egy uralkodó (főleg egy isteni uralkodó) annak titulálja magát, aminek akarja. Róma császárait is csak mi hívjuk császárnak, ők magukat princepsnek (vagyis kb. az első polgárnak) nevezték, (még azok sem változtrattak ezen, akik tényleg istennek képzelték magukat). Szóval nem is kerekedett ebből a kislányok fantáziájának megfelelni vágyásból olyan nagy ellentmondás ebben szerintem.
Derpa Derpa Herp Derp
0

#14 Felhasználó nem aktív   Thorin 

 • Kritikus
 • PipaPipaPipaPipa
 • Csoport: Tagok
 • Hozzászólás: 661
 • Csatlakozott: 20-december 11
 • Location:Wrong side of the 4th wall

Elküldve: 31 január 2012 - 11:54

Üzenet megtekintéseIdézés: EnormousMac - Dátum: 31 január 2012 - 10:31

Igen, valahol fellelhetők az eredeti dizájnok is. Pinkie Pie helyett például lett volna Surprise, ugyanolyan alakban csak szőke hajjal és fehér szőrrel.


Mondjuk Faust DA oldalán.
kép
Itt látható egy korai Pinkie és Fluttershy páros, ami vicces, figyelembe véve, hogy ezt a jelenetet végül láthattuk is.
Ekkor még Pinkie/Surprise volt a pegazus, és FS a földi póni. Szvsz egyébként szerencsés, hogy megváltoztatták. Így nem két hiperaktív, kissé bolondos pegazust és két igen földhözragadt, mezőgazdasági földi pónit kaptunk. Ha még Rarity-t is egy kicsit inkább a mágia felé toljuk el, akkor eléggé lapus karakterkészletünk van.
0

#15 Felhasználó nem aktív   Miley 

 • Oyashiro-sama
 • PipaPipaPipa
 • Csoport: Tagok
 • Hozzászólás: 123
 • Csatlakozott: 27-január 12
 • Location:Hinamizawa

Elküldve: 31 január 2012 - 04:46

Én arra lennék kíváncsi, hogy vajon Twilight nevében a Sparkle vezetéknév, vagy a keresztnevéhez tartozik? Mert ha jól tudom, akkor nyelvtanilag elvileg helytelen Twilightsparkle-nek írni a sok mássalhangzó miatt, de lehet, hogy nem.
Ugyanide tartozik Pinkie Pie meg Rainbow Dash neve, hogy a Pie meg a Dash vezetéknév-e?
" There's always gonna be another montain, I'm always gonna wanna make it move
Always gonna be an uphill battle, sometimes i'm gonna have to lose
Ain't about how fast I get there, ain't about what's waiting on the other side
It's the climb "
0

#16 Felhasználó nem aktív   Terra 

 • Lemonwater
 • PipaPipaPipaPipaPipaPipaPipa
 • Csoport: Csikó
 • Hozzászólás: 2.361
 • Csatlakozott: 20-december 11
 • Location:You can't even imagine.

Elküldve: 31 január 2012 - 05:02

Szerintem a pónik esetében nem beszélhetünk szorosan vett keresztnévről és vezetéknévről.
Viszont AJ esetében az Apple sokszor szerepel az Apple családban, ha így nézzük akkor Twilight
a vezetéknév.

Viszont pl. Rarity neve egy szóból áll, ami kizárja a vezetéknév keresztnév valós létezését
Ráadásul a huga sem illik bele a rendszerbe, ugyanis Sweetie Bell a neve.
(Hacsak nem Sweetie Rarity a becsületes neve Raritynek :D )
kép
0

#17 Felhasználó nem aktív   Lucky Roll 

 • Certified Witch-Killer
 • PipaPipaPipaPipaPipaPipaPipa
 • Csoport: Őstagok
 • Hozzászólás: 2.268
 • Csatlakozott: 16-január 12
 • Location:Behind you!

Elküldve: 31 január 2012 - 05:48

Akkor talán az a leglogikusabb, ha a "Canterloti királyságot" betudjuk annak, hogy a testvérek hirtelen nagyzolni akartak és ez jutott eszükbe.

Póninevek:

Üzenet megtekintéseIdézés: Terra - Dátum: 31 január 2012 - 05:02

(Hacsak nem Sweetie Rarity a becsületes neve Raritynek :D )


Az angolban a keresztnév van elöl, tehát akkor Rarity Belle lehetne a teljes neve (ami jobban is hangzik sztem). Pinkie-nek elég egyértelműen a Pie a vezetékneve, a Pinkie pedig a keresztnevének a becézése, legalábbis nekem ez jött át a Pinkamena Diane Pie alapján. Applejack érdekesebb, de mivel ez a név egybeírandó, lehetséges, hogy a teljes neve Applejack Apple, Big Mac pedig Macintosh Apple (most feltételezem, hogy a "Big" csak becenév) --> Apple family.

DE: ha visszaemlékszünk A Dog and Pony Show-ra, többször is szerepel benne a "Miss Rarity" kifejezés. Szóval a Raritynek vezetéknévnek kellene lennie, ami eléggé felrúgja az egész vezetéknév-keresztnév koncepciót. Vagy Sweetie Belle Rarity lenne a húga teljes neve, Rarity maga pedig soha nem használja az igazi keresztnevét?
kép

It's official. Pony is the new manly.
2

#18 Felhasználó nem aktív   Bright Glow 

 • Cukijegy Lovag
 • PipaPipaPipa
 • Csoport: Tagok
 • Hozzászólás: 333
 • Csatlakozott: 21-december 11
 • Location:Dunakeszi

Elküldve: 31 január 2012 - 06:37

Nos én sose foglalkoztom ezzel a vezetéknév és keresztnév dologgal, főleg, hogy vannagy egy és kétrészből álló nevek meg vannak nevek ahol egyáltalán nem lehet vezeték és keresztnevet elkülöníteni pl. Bon Bon.
képkép
0

#19 Felhasználó nem aktív   Sir Spike de Draco 

 • Tag
 • PipaPipa
 • Csoport: Tagok
 • Hozzászólás: 89
 • Csatlakozott: 08-január 12

Elküldve: 31 január 2012 - 10:34

Üzenet megtekintéseIdézés: Bright Glow - Dátum: 31 január 2012 - 06:37

Nos én sose foglalkoztom ezzel a vezetéknév és keresztnév dologgal, főleg, hogy vannagy egy és kétrészből álló nevek meg vannak nevek ahol egyáltalán nem lehet vezeték és keresztnevet elkülöníteni pl. Bon Bon.


...kivéve, hogy Bon-Bon neve rajongói kitaláció, így kiesik a gondolatmenetből.
0

#20 Felhasználó nem aktív   Duke of Unknown Name 

 • Hű tag
 • PipaPipaPipa
 • Csoport: Tagok
 • Hozzászólás: 136
 • Csatlakozott: 08-január 12
 • Location:Budaörs, Magyarország

Elküldve: 01 február 2012 - 06:52

Szerintem a póniknak inkább "indiánnevük" van. Az esetleges családi vonalat csak indokolt esetben nevezik meg. Mivel pl. Rarity esetében nincs külön vezetéknév, ezért a Ms. automatikusan az egyetlen névhez kötődik.

A névadás általában úgy működik, hogy a családnév a hivatáshoz, esetleg a származási területhez kötődik: Egri János, Lakatos Odüsszeusz, ilyesmi. A keresztnév úgy illik, hogy a személyre utaljon, ezzel egybevág a latin mondás: "Nomen est omen", mi szerint "A név végzet". A nevekről sokat meg lehet tudni, hogyha az ember rákeres az eredetükre. (Én általában a Behind The Name-et használom.)
0

Téma megosztása:


 • (39 Oldal)
 • +
 • 1
 • 2
 • 3
 • Utolsó »


Gyors Válasz

  

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó